REAL TIME |

Κοινή επιστολή καλεί την Αυστραλία να καταδικάσει τη δίωξη του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα

Κοινή επιστολή καλεί την Αυστραλία να καταδικάσει τη δίωξη του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα

Ένας συνασπισμός οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ομάδων υπεράσπισης και επιφανών ατόμων έχει συντάξει κοινή επιστολή στον πρωθυπουργό Anthony Albanese, καλώντας την αυστραλιανή κυβέρνηση να λάβει αποφασιστικά μέτρα κατά της συνεχιζόμενης δίωξης του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα.

Η επιστολή, που υπογράφεται από 25 σημαντικούς υπογράφοντες, σηματοδοτεί την 25η επέτειο της εκστρατείας του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος κατά του Φάλουν Γκονγκ, η οποία ξεκίνησε στις 20 Ιουλίου 1999.

Το Φάλουν Γκονγκ, γνωστό και ως Φάλουν Ντάφα, είναι μια πνευματική πρακτική που έχει τις ρίζες της στις βουδιστικές παραδόσεις, δίνοντας έμφαση στις αρχές της ειλικρίνειας, της συμπόνιας και της ανεκτικότητας.Από τότε που ξεκίνησε η καταστολή, εκατομμύρια ασκούμενοι στην Κίνα έχουν αντιμετωπίσει σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων αυθαίρετων συλλήψεων, βασανιστηρίων και εξωδικαστικών δολοφονιών. Είναι ανησυχητικό, τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ σκοτώνονται για να προμηθεύσουν όργανα για την εγκεκριμένη από το κράτος βιομηχανία μεταμοσχεύσεων της Κίνας.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διεθνείς φορείς και κυβερνητικές εκθέσεις έχουν τεκμηριώσει εκτενώς αυτές τις καταχρήσεις.

Το 2007, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισε ότι οι ασκούμενοι του Φάλουν Γκονγκ αποτελούσαν το 66 τοις εκατό των θυμάτων βασανιστηρίων υπό κράτηση στην κινεζική κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο Ειδικός Εισηγητής του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια Μάνφρεντ Νόβακ. Πιο πρόσφατα, το 2021, 12 Ειδικοί Εισηγητές του ΟΗΕ προσκόμισαν στην κινεζική κυβέρνηση αξιόπιστα στοιχεία για αναγκαστική συλλογή οργάνων

Το Δικαστήριο της Κίνας του 2019, ένα ανεξάρτητο δικαστήριο που ερευνά την αναγκαστική συλλογή οργάνων, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πρακτική συνεχίζεται εδώ και χρόνια σε μεγάλη κλίμακα, με τους ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ ως κύρια πηγή οργάνων.

Ως απάντηση σε αυτές τις φρικαλεότητες, οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις σε έναν αξιωματούχο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ) το 2021 για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε βάρος ασκουμένων του Φάλουν Γκονγκ.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έλαβε επίσης θέση, εγκρίνοντας ψήφισμα το 2024 που προτρέπει την Κίνα να σταματήσει τη δίωξη του Φάλουν Γκονγκ, των Ουιγούρων και των Θιβετιανών. Αυτό ακολουθεί το ψήφισμα 343 της Βουλής των ΗΠΑ, που ψηφίστηκε το 2016, το οποίο απαιτεί τον τερματισμό της δίωξης του Φάλουν Γκονγκ και την απελευθέρωση όλων των ασκούμενων και άλλων κρατουμένων συνείδησης.

Η κοινή επιστολή καλεί την Αυστραλιανή Κυβέρνηση να εγκρίνει μια πρόταση που απαιτεί τον άμεσο τερματισμό της δίωξης του Φάλουν Γκονγκ στην Κίνα και την άνευ όρων απελευθέρωση όλων των κρατουμένων ασκούμενων και κρατουμένων συνείδησης.

Ζητά επίσης να επιβληθούν κυρώσεις τύπου Magnitsky εναντίον όσων εμπλέκονται στη δίωξη και να αντιμετωπιστεί το θέμα στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ και τη Γενική Συνέλευση.

Οι υπογράφοντες υποστηρίζουν ότι η Αυστραλία, ως χώρα που έχει υπογράψει τις διεθνείς συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, έχει ηθική και νομική υποχρέωση να ενεργήσει. Κάλεσαν τον πρωθυπουργό Albanese να αναφέρει λεπτομερώς τα μέτρα που θα λάβει η αυστραλιανή κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει αυτές τις κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η επιστολή υπογράφεται από έναν ποικίλο συνασπισμό υποστηρικτών, συμπεριλαμβανομένης της Lucy Zhao του Συνδέσμου Φάλουν Ντάφα της Αυστραλίας, της Michelle Pearse του Αυστραλιανού Χριστιανικού Λόμπι, του Rev Bob Fu της China Aid Association και του Dolkun Isa του Παγκόσμιου Συνεδρίου Ουιγούρων, μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube