REAL TIME |

Κάμερον: Τάσσεται υπέρ της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας στο Κυπριακό (vid)

Κάμερον: Τάσσεται υπέρ της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας στο Κυπριακό (vid)

Εν όψει εκλογών

Ο Κάμερον αναφέρει: «Έχουμε μία ακμάζουσα κοινότητα άνω των 300.000 Κυπρίων εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο και εκτιμώ πολύ την πλούσια συνεισφορά σας στον εθνικό μας βίο σε τόσους πολλούς διαφορετικούς τομείς. Το ΗΒ έχει επί μακρώ μία στενή σχέση με την Κύπρο και είμαι υπερήφανος που αυτή η Συντηρητική κυβέρνηση έχει υπογράψει ένα μνημόνιο συναντίληψης με την Κύπρο για να πάμε τη συνεργασία μας στο επόμενο επίπεδο. Μέσω αυτής της συμφωνίας θα ενισχύσουμε την ερευνητική συνεργασία ανάμεσα στα πανεπιστήμιά μας και θα δώσουμε ώθηση σε εμπορικές ευκαιρίες σε πράγματα όπως επαγγελματικές υπηρεσίες και ναυτιλία.

Υπό μία κυβέρνηση Συντηρητικών, το ΗΒ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους Κύπριους στις προσπάθειές τους να εξασφαλίσουν μία δίκαιη και με διάρκεια λύση σύμφωνη προς τις υφιστάμενες παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών μίας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα. Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να ωφελείται από την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της και θα εργαστούμε να εμβαθύνουμε τους δεσμούς εμπορίου και φιλίας μεταξύ του ΗΒ και της Κύπρου».

Ο λόρδος Κάμερον κατέληξε σημειώνοντας πως η Τερέζα Βίλιερς έχει υπάρξει «μία πιστή υποστηρίκτρια της κυπριακής κοινότητας και μια δυνατή φωνή στο κοινοβούλιο».

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube