Ινδία 7 Ιουνίου 2024

Ιστορική νίκη μετά συγχαρητηρίων! Ο Μόντι εξασφάλισε τρίτη συνεχόμενη θητεία ως πρωθυπουργός της Ινδίας

Ιστορική νίκη μετά συγχαρητηρίων! Ο Μόντι  εξασφάλισε τρίτη συνεχόμενη θητεία ως πρωθυπουργός της Ινδίας

Από όλο τον κόσμο δέχεται ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι καθώς εξασφάλισε τρίτη συνεχόμενη νίκη στις κάλπες της Λοκ Σάμπα.

Οι ηγέτες από γειτονικά έθνη όπως οι Μαλδίβες και άλλοι, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ, της Ουκρανίας, της Ιταλίας και της Τζαμάικα, έχουν επίσης ευχές στον πρωθυπουργό Μόντι.

Αποστέλλοντας τα συγχαρητήριά του στον Πρωθυπουργό Μόντι, ο Πρόεδρος της Σρι Λάνκα Ranil Wickremesinghe είπε: «Στείνω τα θερμά μου συγχαρητήρια στο NDA υπό την ηγεσία του @BJP4India για τη νίκη του, επιδεικνύοντας την εμπιστοσύνη του ινδικού λαού στην πρόοδο και την ευημερία υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού @narendramodi .”

«Ως ο πλησιέστερος γείτονας της Σρι Λάνκα προσβλέπει στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας με την Ινδία», δήλωσε ο Wickremesinghe σε μια ανάρτηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης της Σρι Λάνκα, Sajith Premadasa , ευχήθηκε επίσης στον πρωθυπουργό για την «ιστορική νίκη».

“Συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό @narendramodi ji και στο NDA για μια ιστορική νίκη. Ανυπομονούμε να εμπνευστούμε από ένα νέο κεφάλαιο μεγάλων αποφάσεων για την Ινδία και ένα άλλο κεφάλαιο της “Πρώτης Πολιτικής Γειτονίας” της Ινδίας”, έγραψε ο Premadasa στο X.

Οι ευχές από τη Σρι Λάνκα δεν σταμάτησαν εδώ. Ο πρώην πρωθυπουργός του νησιωτικού έθνους, Mahinda Rajapaksa εξέφρασε επίσης τις ευχές του για τη νίκη του πρωθυπουργού Modi στις εκλογές.

“Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον φίλο μου @narendramodi ji για την εξασφάλιση τρίτης θητείας μετά τη νίκη του BJP στην Ινδία. Ο κόσμος μίλησε, αναγνωρίζοντας το όραμα και την αφοσίωσή του στην υπηρεσία της Ινδίας. Ανυπομονώ να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας με τη νέα κυβέρνηση”, έγραψε ο Rajapaksa στο Χ.

Ο πρόεδρος της Ταϊβάν Λάι Τσινγκ-τε συνεχάρη επίσης τον Πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι για την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στις εκλογές του Λοκ Σαμπά και είπε ότι ανυπομονεί να επεκτείνει τους «ταχύτατα αναπτυσσόμενους» δεσμούς μεταξύ των δύο εθνών.

Τόνισε περαιτέρω την επέκταση της συνεργασίας Ινδίας-Ταϊβάν στο εμπόριο, την τεχνολογία και άλλους τομείς για να συμβάλει στην ειρήνη και την ευημερία στον Ινδο-Ειρηνικό.

“Τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια στον Πρωθυπουργό @narendramodi για την εκλογική του νίκη. Ανυπομονούμε να ενισχύσουμε την ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρική σχέση Ταϊβάν-Ινδίας, να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας στο εμπόριο, την τεχνολογία και άλλους τομείς για να συμβάλουμε στην ειρήνη και την ευημερία στον Ινδο-Ειρηνικό. ” Ο Πρόεδρος Lai ανάρτησε στο X.

Επιπλέον, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy συνεχάρη επίσης τον Narendra Modi, ο οποίος ορίστηκε για τρίτη συνεχόμενη θητεία ως πρωθυπουργός της Ινδίας με την υπό την ηγεσία του BJP Εθνική Δημοκρατική Συμμαχία να βγει νικητής στις κοινοβουλευτικές εκλογές.

Σε ανάρτηση στο X, ο Zelenskyy έγραψε: “Χαιρετίζω την επιτυχή διεξαγωγή των μεγαλύτερων δημοκρατικών εκλογών στον κόσμο στην Ινδία. Συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό @NarendraModi, το BJP και το NDA υπό την ηγεσία του BJP για την τρίτη συνεχόμενη νίκη στις κοινοβουλευτικές εκλογές της Ινδίας.”

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι έχει εξασφαλίσει μια τρίτη θητεία, μαζί με την υποστήριξη άλλων κομμάτων στον συνασπισμό, κυρίως — το JD(U) υπό την ηγεσία του Nitish Kumar και το TDP υπό την ηγεσία του Chandrababu Naidu.

Ευχές στον Πρωθυπουργό Narendra Modi υπήρξαν και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Benjamin Netanyahu που τον συνεχάρη για την επανεκλογή του για τρίτη συνεχή θητεία στις κάλπες της Lok Sabha. Σε ανάρτησή του στο X, ο Νετανιάχου είπε: «Στείνω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι για την επανεκλογή του για τρίτη συνεχόμενη θητεία».

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, στο συγχαρητήριο μήνυμά της προς τον πρωθυπουργό Μόντι, είπε ότι και τα δύο έθνη θα συνεργαστούν σε διάφορα θέματα που δεσμεύουν τα δύο έθνη και είναι για την ευημερία των λαών.

“Συγχαρητήρια στον @narendramodi για τη νέα εκλογική νίκη και τις θερμότερες ευχές μου για καλή δουλειά. Βεβαίως ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για να ενισχύσουμε τη φιλία που ενώνει την Ιταλία και την Ινδία και να εδραιώσουμε τη συνεργασία στα διάφορα θέματα που μας δεσμεύουν, είναι των εθνών και των λαών μας», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μελόνι σε ανάρτησή του στο X.

Άλλοι ηγέτες συνεχάρησαν επίσης τον Πρωθυπουργό Modi και την κυβέρνηση NDA υπό την ηγεσία του BJP για την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους στις κάλπες της Lok Sabha.

Ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης, Λόρενς Γουόνγκ , εξέφρασε επίσης συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό Μόντι νωρίτερα την Τετάρτη. «Συγχαρητήρια @narendramodi για την ιστορική νίκη της NDA για τρίτη συνεχόμενη θητεία», έγραψε σε ανάρτησή του στο X.

«Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί σας για να εμβαθύνουμε τη συνεργασία Σιγκαπούρης-Ινδίας και να γιορτάσουμε την 60ή επέτειο των διπλωματικών δεσμών το επόμενο έτος», πρόσθεσε ο Wong.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο πρωθυπουργός του Νεπάλ Πραντσάντα και ο πρωθυπουργός του Μαυρικίου Πράβιντ Τζούγκναουθ συνεχάρησαν τον Πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι.

Ο Πρόεδρος των Μαλδίβων Mohamed Muizzu , επίσης, συνεχάρη τον Πρωθυπουργό Μόντι και είπε ότι ανυπομονεί να συνεργαστούμε για να προωθήσουμε το «κοινό συμφέρον» για την επιδίωξη κοινής ευημερίας και σταθερότητας για τις δύο χώρες μας.

“Συγχαρητήρια στον Πρωθυπουργό @narendramodi και στο NDA υπό την ηγεσία του BJP και του BJP, για την επιτυχία στις Γενικές Εκλογές στην Ινδία του 2024, για τρίτη συνεχή θητεία. Ανυπομονώ να εργαστούμε μαζί για να προωθήσουμε τα κοινά μας συμφέροντα για την επιδίωξη κοινής ευημερίας και σταθερότητα για τις δύο χώρες μας», είχε πει ο Muizzu.

Σε απάντηση, ο πρωθυπουργός Μόντι ευχαρίστησε τον Πρόεδρο των Μαλδίβων και είπε ότι προσβλέπει σε στενότερη συνεργασία για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών δεσμών μεταξύ των δύο εθνών.

Είπε ότι ο Μαλέ είναι ο πολύτιμος συνεργάτης και γείτονας του Νέου Δελχί στην περιοχή του Ινδικού Ωκεανού.

“Ευχαριστώ Πρόεδρε @MMuizzu. Οι Μαλδίβες είναι ο πολύτιμος εταίρος και γείτονάς μας στην περιοχή του Ινδικού Ωκεανού. Προσβλέπω επίσης σε στενότερη συνεργασία για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών μας δεσμών”, ανάρτησε ο πρωθυπουργός Μόντι στο X.

Ο πρωθυπουργός Μόντι ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό της Τζαμάικας Άντριου Χόλνες και είπε ότι ανυπομονεί να συνεργαστούν για την ευημερία των λαών των δύο χωρών.

“Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό @AndrewHolnessJM. Οι σχέσεις Ινδίας-Τζαμάικας χαρακτηρίζονται από μακροχρόνιους δεσμούς μεταξύ ανθρώπων. Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί σας για την ευημερία του λαού μας”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μόντι.

Την Τρίτη διεξήχθη η καταμέτρηση των εκλογών για το Λοκ Σαμπά του 2024. Σύμφωνα με την Εκλογική Επιτροπή της Ινδίας, το BJP κέρδισε 240 έδρες, πολύ χαμηλότερα από τον απολογισμό του 2019 των 303.

Το Κογκρέσο, από την άλλη, σημείωσε ισχυρή ανάπτυξη, κερδίζοντας 99 έδρες. Το μπλοκ της ΙΝΔΙΑΣ πέρασε το όριο των 230, παρουσιάζοντας σκληρό ανταγωνισμό και αψηφώντας όλες τις προβλέψεις.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube