Ισραήλ 5 Ιουνίου 2024

Ισραήλ: Εννέα στρατιώτες τραυματίστηκαν σε έκρηξη πυρομαχικών σε βάση στην έρημο Νεγκέβ

Ισραήλ: Εννέα στρατιώτες τραυματίστηκαν σε έκρηξη πυρομαχικών σε βάση στην έρημο Νεγκέβ

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τις αιτίες της έκρηξης

Εννέα Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν χθες, Τρίτη, δύο εκ των οποίων σοβαρά, σε έκρηξη πυρομαχικών που σημειώθηκε σε στρατιωτική βάση στο νότιο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για το ζήτημα αυτό.

“Σημειώθηκε έκρηξη πυρομαχικών σε στρατιωτική βάση στο νότιο τμήμα της χώρας. Το περιστατικό αποτελεί αντικείμενο έρευνας”, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός σε σύντομο μήνυμά του στα εβραϊκά, γνωστοποιώντας τον τραυματισμό 9 ανθρώπων, δύο εκ των οποίων “σοβαρά”.

“Οι στρατιώτες απομακρύνθηκαν για να λάβουν ιατρική φροντίδα σε νοσοκομείο”, πρόσθεσε ο στρατός. Σύμφωνα με τις ισραηλινές εφημερίδες, η έκρηξη έγινε σε βάση που βρίσκεται στην έρημο Νεγκέβ, εκτεταμένη περιοχή που βρίσκεται εν μέρει απέναντι από την Λωρίδα της Γάζας.

Σε ερώτηση του AFP, ο ισραηλινός στρατός δεν παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά το είδος των εκρηκτικών που αφορούσε το συμβάν.

Αυτό σημειώθηκε καθώς ο ισραηλινός στρατός διεξάγει εκτεταμένη στρατιωτική επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας με στόχο, σύμφωνα με το Ισραήλ, να καταστρέψει το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς μετά την άνευ προηγουμένου επίθεσή του στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Η επίθεση της Χαμάς στοίχισε τη ζωή σε 1.194 ανθρώπους στο Ισραήλ, στην πλειονότητά τους αμάχους, σύμφωνα με καταμέτρηση του AFP που στηρίχθηκε σε επίσημα ισραηλινά δεδομένα.

Τουλάχιστον 36.550 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, έχουν χάσει τη ζωή τους στην ισραηλινή επιχείρηση που πυροδότησε η επίθεση μαχητών της Χαμάς στο Ισραήλ, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube