REAL TIME |

Ινδία , Ιταλία 19 Ιουνίου 2024

Ινδία και Ιταλία ενισχύουν τους δεσμούς τους! Ανακοινώθηκε η Ινδομεσογειακή Πρωτοβουλία

Ινδία και Ιταλία ενισχύουν τους δεσμούς τους! Ανακοινώθηκε η Ινδομεσογειακή Πρωτοβουλία

Καθώς οι δεσμοί Ινδίας-Ιταλίας αυξάνονται, ανακοινώθηκε μια νέα πρωτοβουλία, η Ινδομεσογειακή Πρωτοβουλία (IMI), για να προωθηθεί η δυναμική. Ανακοινώθηκε στο διήμερο India Forum 2024 στη Ρώμη, το IMI στοχεύει να μελετήσει, να υποστηρίξει και να προωθήσει την αναπτυσσόμενη εταιρική σχέση Ινδίας-Ιταλίας.

Η πρωτοβουλία θα δώσει επίσης ιδιαίτερη έμφαση στον οικονομικό διάδρομο Ινδίας-Μέσης Ανατολής-Ευρώπης (IMEC), ένα οικονομικό έργο που αποκαλύφθηκε στη σύνοδο κορυφής της G20 στο Νέο Δελχί τον Σεπτέμβριο του 2023.

Ο γερουσιαστής Giulio Terzi di Sant’Agata, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ινδίας-Ιταλίας, θα ηγηθεί της πρωτοβουλίας. Μιλώντας στο φόρουμ, ο γερουσιαστής Terzi τόνισε τη σημασία του IMEC, δηλώνοντας: «Όλοι ήταν ομόφωνα πεπεισμένοι ότι το IMEC, ο Οικονομικός Διάδρομος που ξεκίνησε η ινδική Προεδρία της τελευταίας G20 που είδε την Ιταλία μεταξύ των πρώτων υπογραφόντων, θα είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα έργο υποδομής.»

Το φόρουμ, που διοργάνωσε ο Vas Shenoy, Επικεφαλής Αντιπρόσωπος για την Ιταλία του Ινδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC), περιελάμβανε μια ποικιλία ομιλητών. Amb. Ο Francesco Taló, πρώην διπλωματικός σύμβουλος της Ιταλίδας πρωθυπουργού Giorgia Meloni κατά την επίσκεψή της στην Ινδία το 2023, τόνισε τον στρατηγικό ρόλο της Ιταλίας.

«Ήμουν πολύ χαρούμενος και περήφανος που ήμουν παρών και ήμουν μέρος της στρατηγικής πρωτοβουλίας, η οποία είδε την Ιταλία να είναι πρωταγωνιστής στη διεθνή σκηνή όχι μόνο με την Ινδία αλλά και με τα ΗΑΕ και άλλες χώρες», είπε.

Πρόσθετοι ομιλητές ήταν ο James Jay Carafano από το Heritage Foundation και ο Kaush Arha από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, οι οποίοι παρείχαν πληροφορίες για τις ΗΠΑ και τα γεωπολιτικά πλαίσια. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης κορυφαία κέντρα σκέψης και πανεπιστήμια της Ιταλίας, με στρατηγική υποστήριξη από τη Formiche, την κορυφαία γεωπολιτική πλατφόρμα της Ιταλίας. Ο Ιταλός πρέσβης στην Ινδία, Vincenzo de Luca, και ο Sanjeev Sanyal, μέλος του Οικονομικού Συμβουλευτικού Συμβουλίου του Πρωθυπουργού, έστειλαν βιντεομηνύματα υποστηρίζοντας την πρωτοβουλία.

Το φόρουμ φιλοξένησε επίσης το Επιχειρηματικό Φόρουμ ICC Ιταλίας-Ινδίας, το οποίο εγκαινίασε η Μαρία Τριπόντι, Υφυπουργός Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας, Ιταλία. Μεταξύ των βασικών προσκεκλημένων ήταν ο νέος απεσταλμένος της Ινδίας στην Ιταλία, Amb. Vani Rao, τον γερουσιαστή Terzi di Sant’Agata και τον ορισθέντα πρεσβευτή της Ιταλίας στην Ινδία, Antonio Bartoli.

Η Ameya Prabhu, Πρόεδρος του ICC, υπογράμμισε τη σημασία της εμπιστοσύνης στο διεθνές εμπόριο και τις επιχειρήσεις. «Η σχέση Ιταλίας-Ινδίας είναι σημαντική για την παγκόσμια ειρήνη, την ασφάλεια και την πρόοδο και η διεξαγωγή εμπορίου και επιχειρηματικής εμπιστοσύνης είναι ένα βασικό αγαθό», δήλωσε.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με εκπροσώπους της κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας Ινδίας-Ιταλίας, συμπεριλαμβανομένων των Γερουσιαστών Marco Scurria, Γερουσιαστή Matteo Gelmetti και Naike Gruppioni, μαζί με μέλη ιταλικών ιδρυμάτων και μια αντιπροσωπεία 30 εταιρειών από το ICC.

Οι σχέσεις Ινδίας-Ιταλίας γνώρισαν δέσμευση υψηλού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένης της επίσκεψης του πρωθυπουργού Μόντι την περασμένη εβδομάδα στη χώρα για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της G7 και πέρυσι, η επίσκεψη του Ιταλού πρωθυπουργού Meloni στην Ινδία δύο φορές, πρώτα για διμερή επίσκεψη και στη συνέχεια για να συμμετάσχει. τη σύνοδο κορυφής της G20.

ΠΗΓΗ: Wion

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube