Η ύπαρξή σας ας γίνει δώρο στην Κύπρο

Η ύπαρξή σας ας γίνει δώρο στην Κύπρο

Ναι, έχετε δίκαιο.

Σενέρ Λεβέντ

Αν την Κυριακή πάνε στην κάλπη ογδόντα χιλιάδες άτομα από τις εκατό χιλιάδες Τουρκοκύπριους ψηφοφόρους θα κάνουν άνω κάτω τα πάντα.

Αρκεί ακόμα και να πάνε εξήντα χιλιάδες, σαράντα χιλιάδες.

Κατά την άποψή μου, πρέπει να πάει στην κάλπη κάθε Τουρκοκύπριος που επιθυμεί αλλαγή του στάτους κβο. Και να ψηφίσει. Μάλιστα, να ψηφίσει όποιον θέλει. Δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία δεν είναι να εκλέξουμε έναν Τουρκοκύπριο αντιπρόσωπο για να είναι η φωνή μας στην Ευρώπη. Το σημαντικό είναι η συμμετοχή. Η συμμετοχή σε αυτές τις εκλογές ως πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτές είναι οι μοναδικές εκλογές που ψηφίζουν μαζί στις ίδιες κάλπες οι δύο κοινότητες. Είναι ένα κομμάτι του ξεσηκωμού ενάντια στο κατοχικό καθεστώς στον βορρά. Επειδή εκείνοι δεν θέλουν ποτέ μεικτές εκλογές, δεν θέλουν και τη συμμετοχή του λαού σε αυτές μαζικά. Το να κάνει κάποιος αυτό που δεν θέλει αυτό το καθεστώς σημαίνει πως σηκώνει κεφάλι σε αυτό. Πηγαίνετε στην κάλπη για πείσμα. Πηγαίνετε με την ταυτότητά σας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Με την πραγματική σας ταυτότητα, όχι με την ψεύτικη. Όσο πιο πολλοί πάτε θα πείτε φτάνει σε αυτό το καθεστώς. Πηγαίνετε πιο πολύ για τη συμμετοχή, όχι για να ψηφίσετε έναν Τουρκοκύπριο υποψήφιο. Στηρίξτε τη Δημοκρατία σας. Αυτή η Δημοκρατία είναι και δική μας Δημοκρατία. Σε αυτή τη Δημοκρατία μπορούμε να είμαστε μόνο ένας λαός ως δύο εθνικές κοινότητες.

Βρίσκω πολύ λανθασμένη και ρατσιστική τη φράση «η φωνή μας στην Ευρώπη» που χρησιμοποιείται για τους Τουρκοκύπριους υποψήφιους. Γιατί η φωνή μας; Μήπως δεν είναι η φωνή μας και οι Ελληνοκύπριοι υποψήφιοι; Εκείνοι είναι εχθροί μας; Μήπως μέχρι σήμερα εργάστηκαν ενάντια στην κοινότητά μας όσοι βρίσκονταν σε εκείνο το κοινοβούλιο; Αν εργάστηκαν πείτε το. Ιδού αυτό έκαναν, πείτε. Για παράδειγμα, ο αγαπητός μου φίλος Κωνσταντίνος Μαυρίδης. Ή ο Δημήτρης Παπαδάκης. Ο Νεοκλής Συλικιώτης. Ο Τάκης Χατζηγεωργίου. Δεν ήταν και εκείνοι η φωνή μας; Άκουσα πολλές φορές τον Μαυρίδη. Μέχρι τώρα δεν είπε απολύτως τίποτα με το οποίο δεν συμφωνώ. Βρίσκεται στο Κοινοβούλιο για δύο θητείες. Και κατά την άποψή μου, είναι ένας από τους πιο εργατικούς βουλευτές.

Δεν υπάρχει το ζήτημα ότι οι Τουρκοκύπριοι βουλευτές υπερασπίζονται τα συμφέροντα της τουρκοκυπριακής κοινότητας και οι Ελληνοκύπριοι βουλευτές τα συμφέροντα της ελληνοκυπριακής κοινότητας. Όλοι βρίσκονται εκεί για να υπερασπίζονται τα συμφέροντα του κυπριακού λαού. Εγώ δεν βλέπω το θέμα και ως κομματικό. Ουδέποτε με ένοιαξαν τα κομματικά συμφέροντα. Το βλέπω ως κοινωνικό. Βλέπω το κοινωνικό όφελος. Η Άννα Θεολόγου για παράδειγμα. Δεν είναι μέλος του ΑΚΕΛ, όμως κατήλθε υποψήφια με το ΑΚΕΛ. Ας είναι. Είναι μια μεγάλη αξία για την Κύπρο. Ελπίζω να κερδίσει. Και κατά τη γνώμη μου, θα κερδίσει. Ταιριάζει στο Κοινοβούλιο. Ο Πέτρος Χριστοδούλου. Ο πρώην δήμαρχος Λάρνακας. Χρειάζεται και αυτόν η Κύπρος.

Δεν βλέπω τους Τουρκοκύπριους υποψήφιους ως τους δικούς μας υποψήφιους και τους Ελληνοκύπριους υποψήφιους ως τους δικούς τους. Δεν θεωρώ ότι μόνο οι Τουρκοκύπριοι βουλευτές μπορούν να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων.

Δεν συμφωνώ με όσους λένε πως όποιος και αν είναι ο Τουρκοκύπριος υποψήφιος, αφού είναι Τούρκος είναι εντάξει. Το σημαντικό για εμένα δεν είναι η φυλή, η εθνικότητα και η θρησκεία. Όπως υπάρχουν πάρα πολλοί Ελληνοκύπριοι με τους οποίους συμφωνώ, υπάρχουν και πάρα πολλοί Τουρκοκύπριοι με τους οποίους δεν συμφωνώ. Γι’ αυτό δεν διαχωρίζω τους υποψήφιους σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Ο Οζ Καραχάν είναι φίλος μου. Τον γνωρίζω πολύ καλά. Συμμετείχαμε και στις Ευρωεκλογές μαζί στο Κίνημα Γιασεμί. Βλέπει πολύ μπροστά. Και δεν φοβάται να τραβήξει πάνω του τους κεραυνούς των κρατούντων σε αυτή τη χώρα και να εκφράσει με θάρρος τις απόψεις του, όπως ακριβώς οι Ντερβίς Καβάζογλου και Αϊχάν Χικμέτ. Θα αποτελέσει γεγονός η είσοδός του σε αυτό το Κοινοβούλιο. Δεν θα αποτελέσει γεγονός η είσοδος κανενός άλλου, όμως η δική του είσοδος θα αποτελέσει. Αυτό το νησί χρειάζεται πολύ διανοούμενους όπως ο Καραχάν, ο οποίος σκέφτεται την ειρήνη ως Κύπριος, όχι ως Τουρκοκύπριος.

Και πάλι, όπως είπα στην αρχή, το πιο σημαντικό για εμένα είναι η συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων.

Πηγαίνετε στην κάλπη και ψηφίστε.

Ας γίνει η ύπαρξή σας δώρο στην Κύπρο!

Πηγή: Εφημερίδα Πολίτης

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube