REAL TIME |

Η φωνή της Αρμενίας: Πισώπλατη μαχαιριά από Λουκασένκο

Η φωνή της Αρμενίας: Πισώπλατη μαχαιριά από Λουκασένκο

Η φωνή της Αρμενίας – Παρουσιάζει η Λιάνα Μανουκιάν
Ελληνόφωνο δελτίο ειδήσεων με την υποστήριξη της Δημόσιας Ραδιοφωνίας της Αρμενίας
Ενημέρωση στις 24 Ιουνίου 2024

Το ρεπορτάζ

Μια σειρά από μυστικές επιστολές σχετικά με τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ της Λευκορωσίας και του Αζερμπαϊτζάν τα τελευταία χρόνια, για τις οποίες η αμερικανική εφημερίδα Politico δημοσίευσε ένα άρθρο.

Στις 13 Ιουνίου, το Politico έγραψε ότι η Λευκορωσία, εταίρος της Αρμενίας στην CSTO, πωλούσε κρυφά όπλα στο Αζερμπαϊτζάν: περισσότερες από δώδεκα επιστολές, διπλωματικές σημειώσεις, τιμολόγια και έγγραφα εξαγωγής βρέθηκαν στα χέρια του αμερικανικού μέσου ενημέρωσης. Η Λευκορωσία βοήθησε ενεργά τις ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν.

“Οι υπηρεσίες που είχαν προσφερθεί περιλάμβαναν τον εκσυγχρονισμό παλαιού εξοπλισμού πυροβολικού και την προμήθεια νέου εξοπλισμού που χρησιμοποιείται στον υβριδικό πόλεμο (EW) και στο ATC”, ανέφερε το Politico.

Επιπλέον, στα έγγραφα περιλαμβάνονται επιστολές της κρατικής υπηρεσίας εξαγωγών όπλων της Λευκορωσίας προς τις επιχειρήσεις του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, οι οποίες αναφέρονται στις παραγγελίες του Αζερμπαϊτζάν για σύγχρονο πυροβολικό. Διαρρέει επίσης η αλληλογραφία μεταξύ των κρατικών υπηρεσιών της Λευκορωσίας και του Αζερμπαϊτζάν σχετικά με τη συμφωνία για την αγορά του κινητού συστήματος Groza-S για την καταπολέμηση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Η διπλωματική αλληλογραφία αναφέρει επίσης ότι οι λευκορωσικές εταιρείες διαδραμάτισαν ενεργό ρόλο στην “αποκατάσταση των αποκατεστημένων εδαφών του Αζερμπαϊτζάν, καθώς και στην εξαγωγή στο Αζερμπαϊτζάν των λευκορωσικών προϊόντων και υπηρεσιών”.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube