Video 3 Ιουνίου 2024

Η εξάπλωση του Airbnb σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας

Η εξάπλωση του Airbnb σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας

Χάρτες και στατιστικά στοιχεία από Αθήνα και προάστια, βόρεια και νότια, καθώς και από Πειραιά, Θεσσαλονίκη και νησιά

Σήμερα θα παρουσιάσουμε ένα ρεπορτάζ με χάρτες και αναλυτικά στοιχεία για την εξάπλωση του Airbnb σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Ξεκινώντας να κάνουμε την έρευνα μας κι ενώ γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι γίνεται χαμός με τα Airbnb καταλύματα ειδικά στο κέντρο της Αθήνας, οφείλουμε να πούμε ότι πάθαμε ένα μικρό σοκ όταν είδαμε πώς αυτά σκεπάζουν με τη μορφή χιλιάδων κουκίδων τον σχετικό χάρτη της Airdna.

Η Airdna είναι μία εταιρεία που εξειδικεύεται στη συλλογή και επεξεργασία στοιχείων σχετικά με την κτηματαγορά και τις ενοικιάσεις κατοικιών σε όλο τον κόσμο και τα στοιχεία για το σημερινό μας θέμα προέρχονται 100% από τη βάση δεδομένων της Airdna.

Πρόκειται για μία βάση δεδομένων που θεωρείται αξιόπιστη, καθώς τη χρησιμοποιεί τόσο η ίδια η Airbnb, όσο και μεγάλα ενημερωτικά μέσα του εξωτερικού όπως το πρακτορείο Bloomberg, οι New York Times, η Wall Street Journal και άλλοι.

Πριν περάσουμε να δούμε αναλυτικά χάρτες και στατιστικά στοιχεία από Αθήνα και προάστια, βόρεια και νότια, καθώς και από Πειραιά, Θεσσαλονίκη και νησιά, να δούμε πρώτα τί έγινε το 2023 σε όλη τη χώρα.

Δείτε στο βίντεο ολόκληρο το ρεπορτάζ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube