REAL TIME |

Νίκος Ταμουρίδης 18 Ιουνίου 2024

Η Ελλάς στην πυρά!

Η Ελλάς στην πυρά!

Ταξιδεύουμε πίσω, στον μήνα Ιούλιο του 64 μ.Χ. Η Ρώμη καίγεται! Ο Κλαύδιος Καίσαρας Αύγουστος Γερμανικός, γνωστός ως Νέρων, κοιμάται! Ο εμπρηστής αυτοκράτορας καίει τη Ρώμη και αποδίδει την πυρκαγιά στους Χριστιανούς, με αποτέλεσμα να αρχίσουν οι πρώτες μεγάλες διώξεις εναντίον τους.

Το σκηνικό μεταφέρεται σήμερα στην πατρίδα μας. Η Ελλάς στην πυρά! Μια απέραντη πυρκαγιά έχει ανάψει και κατακαίει πέρα ως πέρα όλες τις δομές της χώρας, εθνικές, πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές, πνευματικές. Αβέβαιο αν, όσοι νοιάζονται, μπορούν να σβήσουν τη φωτιά πριν γίνουν όλα στάχτη. Πολύ πιο αβέβαιο αν θα υπάρξει μετά η δυνατότητα να ξαναφέρουν στη ζωή, να ξαναχτίσουν ότι καταστράφηκε!

Κι αυτοί που φταίξανε, κι αυτοί που φταίνε, αλαζόνες, αδίστακτοι και ημιπαράφρονες σύγχρονοι Νέρωνες, βαθειά κοιμούνται ασυνείδητοι, ήσυχοι και ευτυχείς, ακμαίοι μέσα στην υλική τους ευρωστία. Είναι τα παλάτια τους κομψά κι οχυρωμένα, φύλακες πολλοί στους γύρω δρόμους τα φυλάνε και τους κρατούν – έτσι θαρρούν- μακριά απ’ του λαού τη δυστυχία.

Μα να, ξαφνικά, καθώς κοιμούνται, νομοτελειακά, τους πιάνει μια απόκοσμη ανησυχία. Μια απαίσια βοή ακούγεται τη σκάλα του παλατιού τους ν’ ανεβαίνει. Ένα φόβος τους συνθλίβει και προσπαθούν τα ασήμαντά τους σώματα να κρύψουν.

Μην απορείτε σύγχρονοι Νέρωνες!

Είναι η θεία νέμεση που παραμονεύει. Την ανησυχία και την αλλόκοτη φοβία που σας καταβάλει θα διαδεχθεί ο τρόμος. Το ξόανα κι οι Λάρητες, οι ψεύτικοι μικροθεοί σας, δεν μπορούν να σας γλυτώσουν.

Έρχεται η ώρα σας! Η απαίσια θανάσιμη βοή που ακούτε τη σκάλα του παλατιού σας ν’ ανεβαίνει, και τα σιδερένια βήματα που τραντάζουν τα σκαλιά δεν είναι για καλό σας!

Είναι τα βήματα των Ερινύων! Κι αυτές κανείς φρουρός δεν σταματά, γιατί σ’ αλαζονεία κι έγκλημα φυτεύουν θεία μαχαιριά!

Είναι η Πολεμική Αρετή των Ελλήνων και ο Δίκαιος Κριτής που θα σας κατατροπώσουν!

Νικόλαος Ταμουρίδης Αντιστράτηγος (ε.α) – Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube