REAL TIME |

Η Ασάφογλου του ΚΙΕΦ ασκεί κριτική στην Ελλάδα μέσω του Anadolu

Η Ασάφογλου του ΚΙΕΦ ασκεί κριτική στην Ελλάδα μέσω του Anadolu

ΚΙΕΦ και Ασάφογλου ανοίγουν το πολιτικό τους ‘κέλυφος’ μέσω… Τουρκίας

Της Μαρίας Ζαχαράκη

Στο έντονα πολιτικά φορτισμένο μετεκλογικό τοπίο της Ελλάδας λόγω ευρωεκλογών και αποτελεσμάτων, η Τσιγντέμ Ασάφογλου, η πρόεδρος του Κόμματος Φιλίας Ισότητας Ειρήνης (ΚΙΕΦ), συνεχίζει να τοποθετείται μέσω των τουρκικών ΜΜΕ (Anadolu) και να προαναγγέλλει μια νέα εποχή για το κόμμα της, το οποίο, όπως αναφέρει, “βγαίνει σιγά σιγά από το κέλυφος της Δυτικής Θράκης και αρχίζει να αναπτύσσεται”, υπογραμμίζοντας την απήχηση του κόμματος πέρα από τα σύνορα της Θράκης μετά την εντυπωσιακή επίδοση στις Ευρωεκλογές.

Η Ασάφογλου μιλά για άρνηση ταυτότητας της «τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης» από το ελληνικό κράτος, ενώ τονίζει ότι ο αγώνας για τα δικαιώματα των μειονοτήτων θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση. Η Ασάφογλου δεν διστάζει να καταγγείλει επίσης τις απειλές που δέχεται το κόμμα της από τη Χρυσή Αυγή, καθώς και την άνοδο της ακροδεξιάς, αποτέλεσμα, όπως λέει, των λανθασμένων πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα, κάνει λόγο για άδικη κριτική που δέχεται το ΚΙΕΦ από τον ελληνικό Τύπο, ο οποίος, σύμφωνα με την ίδια, προσπαθεί να δαιμονοποιήσει το κόμμα και να το παρουσιάσει ως απειλή.

Η πρόεδρος του Κόμματος Φιλίας Ισότητας Ειρήνης (ΚΙΕΦ), Τσιγντέμ Ασάφογλου, που κατέλαβε την πρώτη θέση σε δύο από τις τρεις επαρχίες της Θράκης στις Ευρωεκλογές, μίλησε στον ανταποκριτή του τουρκικού κρατικού πρακτορείου Αναντολού για την επιτυχία τους και τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην Ελλάδα. Η Ασάφογλου δήλωσε ότι «Οι καιροί αλλάζουν και το κόμμα ΚΙΕΦ βγαίνει σιγά σιγά από το κέλυφος της Δυτικής Θράκης και αρχίζει να αναπτύσσεται», Οι δυσκολίες τους πεισμώνουν Η Ασάφογλου ανέφερε ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η μειονοτική κοινότητα στην Ελλάδα τους ωθούν να εργάζονται και να αγωνίζονται πιο σκληρά.

«Παρόλο που είμαστε μια τόσο πειθήνια κοινωνία και είμαστε πολίτες αυτής της χώρας, το γεγονός ότι μας δέχονται έτσι μας στεναχωρεί φυσικά, αλλά μας κάνει να δουλεύουμε και να αγωνιζόμαστε πιο σκληρά. Θα ξεπεράσουμε με κάποιο τρόπο το όριο του 3% που θεσπίστηκε για να μην μπορεί το κόμμα μας να στείλει βουλευτές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο εθνικό κοινοβούλιο. Είμαστε σίγουροι».

Απειλές από τη Χρυσή Αυγή

Η Ασάφογλου σχολίασε την απώλεια ψήφων της Νέας Δημοκρατίας και την άνοδο της ακροδεξιάς στη χώρα. Σημείωσε ότι αυτή η άνοδος είναι ανησυχητική τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Υπενθύμισε ότι η αίθουσα όπου το κόμμα της διοργάνωσε εκδήλωση στην Αθήνα δέχθηκε εισβολή από μέλη της Χρυσής Αυγής. “Δεχόμαστε ήδη απειλές από αυτή την ομάδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τηλεφωνικά και με διάφορους τρόπους. Η άνοδος αυτής της ομάδας, η άνοδος αυτής της νοοτροπίας και όσων εκπροσωπούν αυτή την ιδέα είναι πολύ ανησυχητική και θλιβερή. Δυστυχώς, οι ακροδεξιοί εξτρεμιστές και οι φασίστες δεν σέβονται κανέναν που σκέφτεται διαφορετικά από αυτούς”.

«Άδικος» ο ελληνικός Τύπος απέναντι στο ΚΙΕΦ

Η Ασάφογλου ανέφερε ότι τα εκλογικά αποτελέσματα του ΚΙΕΦ καλύφθηκαν ευρέως από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, αλλά το κόμμα δέχθηκε άδικη κριτική. «Ο ελληνικός Τύπος δεν θέλησε ποτέ να αναγνωρίσει το ΚΙΕΦ με την πραγματική του ταυτότητα και δεν αποτύπωσε σωστά το κόμμα μας. Στις ειδήσεις τους, μας δαιμονοποιούν σχεδόν και μας παρουσιάζουν ως μια διαρκή απειλή».

ΠΗΓΗ: Anadolu

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube