REAL TIME |

Η Αρμενία αναγνώρισε το κράτος της Παλαιστίνης

Η Αρμενία αναγνώρισε το κράτος της Παλαιστίνης

Στη σημερινή του δήλωση, το αρμενικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι αναγνώρισε το κράτος της Παλαιστίνης προκειμένου να προωθήσει την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «η κατάσταση στη Γάζα είναι κρίσιμη». Στη δήλωση του Υπουργείου, έγινε η ακόλουθη δήλωση:

«Η Δημοκρατία της Αρμενίας, η οποία επιβεβαιώνει το σεβασμό της για το διεθνές δίκαιο και τις αρχές της ισότητας, της κυριαρχίας και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, αναγνωρίζει το κράτος της Παλαιστίνης. Το Ερεβάν επιθυμεί ειλικρινά να επιτύχει μόνιμη ειρήνη στην περιοχή».

Στη δήλωση, υπενθύμισε την επιθυμία «να επιτευχθεί εκεχειρία» στον συνεχιζόμενο πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Χουσεΐν αλ Σεΐχ, Γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), χαιρέτισε την απόφαση των Αρμενίων στην ανάρτησή του στην πλατφόρμα X και είπε: «Αυτή είναι μια νίκη για την αλήθεια, τη δικαιοσύνη, τη νομιμότητα και τον αγώνα του παλαιστινιακού μας λαού για απελευθέρωση και ανεξαρτησία. Ευχαριστώ, φίλη Αρμενία.».

Η Ιρλανδία, η Νορβηγία και η Ισπανία ανακοίνωσαν ότι αναγνώρισαν επίσημα το κράτος της Παλαιστίνης στα τέλη Μαΐου και η απόφαση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των ισραηλινών αρχών.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube