REAL TIME |

Γιώργος Αϋφαντής: Δεν τολμούμε να στείλουμε πλοία στην Κύπρο

Γιώργος Αϋφαντής: Δεν τολμούμε να στείλουμε πλοία στην Κύπρο

Γιώργος Αϋφαντής: Επιβραβεύουμε τον εισβολέα! Οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι. Κάνουν μπίζνες και παίρνουν μίζες. Δεν τολμούμε να στείλουμε πλοία στην Κύπρο, για να την προστατέψουμε από τον Νασράλα, αλλά τα στέλνουμε στην Ερυθρά Θάλασσα. Δεν υπάρχει ούτε καν κάποιος να απαντήσει στον Νασράλα. Προετοιμάζεται πόλεμος μακροχρόνιος που μπροστά του η Γάζα θα είναι νηπιαγωγείο.

Ο πρέσβης ε.τ και ένας εκ των ιδρυτικών μελών της κίνησης “Συμμετέχω για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο” , Γιώργος Αϋφαντής, σε μια συνολική συζήτηση για τις εξελίξεις με τα ανοιχτά πολεμικά μέτωπα σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή, με φόντο τις εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, εκτιμά ως πιθανή την διεύρυνση του μετώπου σε εμπλοκή στα Νότια του Λιβάνου, μη αποκλείοντας περαιτέρω μόχλευση ακόμη και στη Ταϊβάν. Σε μια προσπάθεια, όπως λέει, κάποιοι να προκαταλάβουν τις όποιες αποφάσεις της επόμενης αμερικανικής διακυβέρνησης , ιδίως να αυτή είναι του Τράμπ , ο οποίος αν επιστρέψει στην ηγεσία των ΗΠΑ, θα στραφεί κυρίως στο εσωτερικό της χώρας του σε μια προσπάθεια να ξεμπερδεύει με ότι θεωρεί ως βαθύ σύστημα των δυνάμεων που στηρίζουν τον Μπάϊντεν. Μιλά, για τις πολτιικές εξελίξεις στη Γαλλία που εκτιμά ότι θα οδηγήσουν σε αδιέξοδο εξουσίας τον Μακρόν , παρά σε ενσωμάτωση της Λεπέν, ανφέρεται στον επανεξοπλισμό της Γερμανίας αλλά και τους κραδασμούς στις κοινωνίες της Ευρώπης, από τις αποφάσεις των ηγεσιών τους να στραφούν σε οικονομίες πολέμου. Όπως λέει, η Ευρώπη φαίνεται να έχει μπει σε μια περίοδο έντονων πολιτικών ανακατατάξεων, που θυμίζουν έντονα το αποτρόπαιο παρελθόν της, ενώ ο μηχανισμός της Ε.Ε. αποδεικνύεται ένα “φάντασμα” του γενεσιουργού εαυτού του, με τις πολιτικές ελίτ της Ε.Ε. πλήρως ξεκομμένες από τις αντιλήψεις και τα προβλήματα των κοινωνίων τους. Για την Ελλάδα αναφέρεται στα αδιέξοδα ενός πολιτικού συστήματος, που απλά συναινεί στα θέλω μεγάλων παικτών ισχύος, κάτι που όπως τονίζει εντυπώνεται χαρακτηρισιτκά στα εθνικά θέματα, τις ελληντουρκικές σχέσεις και ιδίως στο Κυπριακό .

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube