REAL TIME |

Γιατί δεν ψήφισε ο Μπελέρης στις εσωκομματικές του ΕΛΚ

Γιατί δεν ψήφισε ο Μπελέρης στις εσωκομματικές του ΕΛΚ

Τι λέει η ελληνική κυβέρνηση

Τη δική της εξήγηση σχετικά με το γεγονός ότι ο Φρέντι Μπελέρης δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στις εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή αντιπροέδρων του ΕΛΚ έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε ότι ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας και ευρωβουλευτής με τη ΝΔ – ο οποίος αναμένει στην απόφαση της αλβανικής δικαιοσύνης σε δεύτερο βαθμό σήμερα – δεν συμμετείχε στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΕΛΚ στις 19 Ιουνίου γιατί δεν του επιτράπηκε πρόσβαση σε ηλεκτρονικό μέσο επικοινωνίας (e-mail).

O κυβερνητικός εκπρόσωπος προσέθεσε ότι «η επικεφαλής της ευρω-ομάδας της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, […] προέβη σε προφορική δήλωση που καταχωρήθηκε στα πρακτικά, στην οποία υπογράμμισε την αντικειμενική αδυναμία του Φρέντι Μπελέρη να συμμετέχει στις εσωκομματικές εκλογές, εξηγώντας, παράλληλα, και τον παράνομο χαρακτήρα της κράτησής του».

«Όχι μόνο δεν υπήρξε απαγόρευση συμμετοχής από το ΕΛΚ, αντιθέτως, τηρήθηκαν όλες οι απαραίτητες διατυπώσεις για να δικαιολογηθεί η απουσία του στην ολομέλεια της ομάδας», τόνισε, προσθέτοντας ότι «το πολιτικό γραφείο του Φρέντι Μπελέρη στο Ευρωκοινοβούλιο στελεχώνεται κανονικά και η συμμετοχή του στο ΕΛΚ ως μέλος της ΝΔ είναι αδιαμφισβήτητη».

Πηγή: Το Ποντίκι

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube