REAL TIME |

Γιάννης Αρβανίτης στο KomotiniPress: Mία άμεση απειλή! Πώς το τουρκικό παρακράτος στήνει παγίδες στην Θράκη

Γιάννης Αρβανίτης στο KomotiniPress: Mία άμεση απειλή! Πώς το τουρκικό παρακράτος στήνει παγίδες στην Θράκη

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή τις τακτικές κινήσεις της κάθε μία συνιστώσας του τουρκικού παρακράτους στην Θράκη που έχει συνταχθεί με τον κεντρικό στρατηγικό στόχο του βαθυκρατικού συστήματος που στηρίζει το παραερντογανικό καθεστώς και έχει έναν και μοναδικό σκοπό: να επιβάλει την εθνική ταυτότητα στην Μειονότητα τρομοκρατώντας όποιον αντιτίθεται ή αντιστέκεται ή κι εξαγοράζοντας τους προθύμους.

Σε αυτό το πλαίσιο οφείλουμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

1. Καθίσταται εμφανές , πλέον, ότι το βαθυκρατικό σύστημα της Τουρκίας, δηλαδή το (νέο) στρατιωτικό κατεστημένο που ελέγχει την παρακρατική σέκτα του παραερντογανικού καθεστώς, επιδιώκει αναταραχή στην Θράκη χωρίς ν’αποκρύπτει πλέον ότι έχει εδαφικές βλέψεις, γι’αυτό άλλωστε επιβάλλει την χρήση του όρου “ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ” και τον εθνοτικό προσδιορισμό ” ΔΥΤΙΚΟΘΡΑΚΙΩΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟΙ” για τα μέλη της Μειονότητας..

2.Έχοντας επενδύσει στην δημιουργία της “Γενιάς Χ” της Μειονότητας με την “κατασκευή” επωνύμων εκπροσώπων των τουρκοφρόνων, ανανέωσε το κομματικό προφίλ του μειονοτικού κόμματος προκειμένου να νομιμοποιήσει Παρακρατικούς, Εγκαθέτους και τους ακολούθους τους, ώστε να τους παράσχει έναν μανδύα νομιμοποίησης για την επόμενη φάση δημιουργίας “γκρίζων ζωνών στην Θράκη”. Παρατηρώντας τα βιογραφικά των υποψηφίων Ευρωβουλευτών του DEB-ΚΙΕΦ διαπιστώνουμε ότι εκ των 42 συμμετεχόντων, ο Παρακρατικός Σεντάτ Χασάν (Τουρκική Ένωση Κομοτηνής) ή ο Εγκάθετος Χουσεΐν Μπαλτατζή (Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας) μαζί με τον σκληροπυρηνικό Κοραή Χασάν (πρώην Πρόεδρος Νεολαίας ) καθοδηγούν λχ υποψηφίους που έχουν λάβει μόρφωση κι εκπαίδευση στην Τουρκία ή συνδέονται με τον ΣΕΜ (19 άτομα) ή δραστηριοποιούνται επαγγελματικά με την στήριξη του τουρκικού παρακράτους κλπ.

3. Μέσα από σειρά εκδηλώσεων (παραθρησκευτικών, παρακρατικών, λαογραφικών) τα κομματικά στελέχη του παρακράτους συνυπάρχουν με νόμιμους αιρετούς οι οποίοι πλέον εξαρτώνται από τη κατευθυνόμενη σταυροδοσία του Παρακράτους αλλά και μπορούν να ισορροπούν ανάμεσα στις κρατικές δομές της Ελληνικής Έννομης Τάξης και τις επίσημες διπλωματικές αρχές της Τουρκίας (βλ. Προξενείο Κομοτηνής) νομιμοποιώντας κατ’αυτόν τον τρόπο την ανθελληνική στάση και δράση του παρακράτους.

4. Καλλιεργείται ένα αφήγημα , με την ανοχή της Ελληνικής Πολιτείας, περί (δήθεν) καταπίεσης και φτωχοποίησης της Μειονότητας με έντονη αντικυβερνητική χροιά και προσωπικές επιθέσεις στον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη και καλλιεργεί κλίμα υποβόσκουσας απείθειας στους θεσμούς της Ελληνικής Πολιτείας με την βοήθεια δικαιωματιστών και την συνδρομή παραγόντων εκτός Θράκης αλλά κι εξωχωρίων κέντρων. Απώτερος στόχος να αντιδράσει κάποια στιγμή μία κρίσιμη μάζα κατά του Ελληνικού Κράτους (το είδαμε αυτό με τις προβοκατόρικες διαδηλώσεις μαθητών στην Ξάνθη και την Κομοτηνή υπό την διεύθυνση του Αχμέτ Καρά και του Χουσεΐν Μπαλτατζή)

5. Καλλιεργείται η επικράτηση στην ενδομειονοτική πολιτική σκηνή εκείνων των προσώπων που εξυπηρετούν τους πλέον σκοτεινούς σκοπούς του παρακράτους με ταυτόχρονη διαγραφή και με απειλές φυσικής εξόντωσης όσων αντιδρούν. Ήδη στην τοπική κοινωνία της Θράκης κυκλοφορούν λίστες ανεπιθυμήτων.

6. Τεράστιο το λάθος εμπείρων πολιτικών και ιστορικών κομματικών στελεχών της Θράκης που είτε από προσωπική τους απόγνωση για το πολιτικό τους μέλλον , είτε υποκινούμενοι από ματαιοδοξία, νομιμοποιούν παθητικά ή ενεργητικά Εγκαθέτους και υποστηρικτές Παρακρατικών Δομών όπως είναι οι Δήμαρχοι Αρριανών και Ιάσμου, οι οποίοι είναι και οι πιο ευάλωτοι λόγω χαμηλού δείκτη πολιτικού αισθητηρίου. Αντιθέτως, ο Δήμαρχος Μύκης έχει περάσει σε άλλη επίπεδο δράσης.

7. Τεράστιο το λάθος, επίσης, έμπειρου πολιτικού που διαφημίζει τις σχέσεις του με στελέχη του βαθέος περιβάλλοντος του παραερντογανικού καθεστώτος μέσα από κινήσεις αυτοπροβολής και αυθόρμητης (θέλουμε να πιστεύουμε) επικοινωνίας , μετατρέποντας την παράλληλη διπλωματία σε κίνηση εντυπωσιασμού σε επίπεδο μαχαλά ή παζαριού ΠΡΟΣΠΕΡΝΩΝΤΑΣ τις πρακτικές της αρμόδιας ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ διπλωματίας.

8. Το οργανωμένο παρακρατικό σύστημα της Τουρκίας στην Θράκη δοκιμάζει τις αντοχές της Ελληνικής Πολιτείας και των εκπροσώπων της εφαρμόζοντας μία ρητορική που είναι στα όρια της νομιμότητας , όπως αυτή που χρησιμοποιούν τα στελέχη του DEB-ΚΙΕΦ.

9. Αναλύοντας το προεκλογικό υλικό του τουρκοδίαιτου ακροδεξιού εθνικιστικού και ισλαμοφασιστικού κόμματος DEB-ΚΙΕΦ διαπιστώνουμε μία άμεση απειλή και μόνον με την παράθεση των 7 λόγων για τους οποίους συμμετέχει στις προσεχείς Ευρωεκλογές: ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ, ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ, ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ (έμμεσα τώρα) ΔΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ για να περάσει στη επόμενη φάση ΑΦΟΥ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ!!!

10. Η εικόνα της “Σφιγμένης Γροθιάς” παραπέμπει σε ριζοσπαστικοποίηση των διεκδικήσεων του παρακράτους και των Εγκαθέτων που εργαλειοποιούν τους εύπιστους και φιλήσυχους Μουσουλμάνους της Θράκης.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ-ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ DEB/ΚΙΕΦ

Παρακολουθώντας τον προεκλογικό λόγο του ΚΙΕΦ βλέπουμε ότι απευθύνεται με συμπτυγμένο τρόπο στο ελληνόφωνο κοινό ως εξής:
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΟΛΜΗ
ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΟΛΜΗ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΟΛΜΗ
ΝΑ ΠΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΟΛΜΗ
ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ
ΚΙΕΦ-ΚΟΜΜΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΦΙΛΙΑΣ

Στο δε τουρκόφωνο κοινό, αποκλειστικά με φυλλάδια στα τουρκικά αναφέρονται τα εξής:

ΘΕΛΕΙ ΘΑΡΡΟΣ:
ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΛΕΨΕΙΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ
ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ
ΚΙΕΦ- ΚΟΜΜΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΦΙΛΙΑΣ

ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;
1. ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΚΗΡΥΞΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ, ΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ
2.ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ
3. ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΙΡΑ, ΑΛΛΑ ΒΡΩΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
4. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΣΑΜΕ ΑΔΙΚΑ
5. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΥΠΕΡ ΜΑΣ
6. ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΛΑΠΤΕΙ
7. ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΠΑΡΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΙΧΑΣΑΝ

   

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube