Ξανά στη θέση της και σε λειτουργία βρίσκεται η προσωρινή προβλήτα του αμερικανικού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, ούτως ώστε να διευκολυνθούν οι παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η προβλήτα είχε μεταφερθεί την περασμένη εβδομάδα στο ισραηλινό λιμάνι Ασντότ για να προστατευτεί από τη θαλασσοταραχή. Και τον Μάιο απομακρύνθηκε λόγω καταιγίδας αλλά επανατοποθετήθηκε εκ νέου.

Στρατιωτικοί των ΗΠΑ «επανεγκατέστησαν και αποκατέστησαν την προσωρινή προβλήτα σε παραλία της Γάζας» προχθές Τετάρτη, ενημέρωσε τους διαπιστευμένους συντάκτες ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου υποπτέραρχος Πατ Ράιντερ.

Ισραηλινά στρατεύματα συνεισέφεραν στην επιχείρηση αυτή ούτως ώστε να μην αναπτυχθεί κανένας αμερικανός στρατιωτικός στο παλαιστινιακό έδαφος, διευκρίνισε.

Οι παραδόσεις ξανάρχισαν τη νύχτα, αυξάνοντας τη συνολική ποσότητα της βοήθειας που έχει φθάσει στη Λωρίδα της Γάζας μέσω της δομής αυτής σε πάνω από 4.100 τόνους, είπε ακόμη ο ανώτατος αξιωματικός.

Η Ουάσιγκτον, εγκατέστησε την προβλήτα αυτή στα παράλια της Λωρίδας της Γάζας, καθώς η βοήθεια έφτανε με το σταγονόμετρο λόγω των ισραηλινών περιορισμών.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, σχεδόν όλοι οι κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας (2,4 εκατομμύρια άνθρωποι) έχουν εκτοπιστεί εναντίον των βομβαρδισμών και των μαχών κι έχουν βρεθεί κατάσταση διατροφικής ανασφάλειας, με την απειλή λιμού μεγάλης κλίμακας να παραμένει παρούσα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP