REAL TIME |

Γενικά θέματα 14 Ιουνίου 2024

Έξι χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών – Εκδήλωση στο μνημείο Αντίστασης και Αγώνα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Πισοδέρι της Φλώρινας

Έξι χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών – Εκδήλωση στο μνημείο Αντίστασης και Αγώνα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Πισοδέρι της Φλώρινας

Η Επιτροπή Ελληνισμού καλεί τις συνελληνίδες και τους συνέλληνες να παρευρεθούν στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι, στο μνημείο Αντίστασης και Αγώνα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Πισοδέρι της Φλώρινας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το χωριό Ψαράδες και συγκεκριμένα το σημείο όπου υπογράφηκε η Συμφωνία των Πρεσπών.

Το πιο πάνω μνημείο ανεγέρθηκε στις 17 Ιουνίου 2020 με πρωτοβουλία της ομάδας «Μακεδόνες Δραμινοί» και φέρει την επιγραφή «Σε αυτό το χωριό, στις 17 Ιουνίου 2018, Έλληνες πολίτες αντιστάθηκαν στην υπογραφή της Συμφωνίας τωνΠρεσπών».

Σημειώνεται ότι ο δρόμος από τη Φλώρινα προς τη Βίγλα είναι κλειστός, επομένως όσοι έρθουν από τη Φλώρινα θα πρέπει να ακολουθήσουν την εναλλακτική διαδρομή μέσω του χωριού Ακρίτας. Επίσης, μπορεί κάποιος να φτάσει στο Πισοδέρι από την Εγνατία Οδό μέσω του Νομού Καστοριάς.

Διοργανωτές της πιο πάνω εκδήλωσης είναι η Επιτροπή Ελληνισμού, η ομάδα «Μακεδόνες Δραμινοί» και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube