REAL TIME |

ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία 28 Ιουνίου 2024

«Εξαφανίστηκαν» αμερικανικά όπλα αξίας 62 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία

«Εξαφανίστηκαν» αμερικανικά όπλα αξίας 62 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία

Αγνοείται η  η τύχη τους

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ δεν μπορεί να προσδιορίσει με ακρίβεια την… τύχη όπλων αξίας 62 εκατομμυρίων δολαρίων που μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία.

Νέο μέγα φιάσκο στην Ουκρανία που αφήνει έκθετες τις ΗΠΑ… Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ δεν μπορεί να προσδιορίσει με ακρίβεια την… τύχη όπλων αξίας 62 εκατομμυρίων δολαρίων που μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το The Daily Caller, η ουκρανική πλευρά έκανε λόγο για εξαφανισμένα όπλα που δεν έχουν παραδοθεί ακόμα… με σημαντική καθυστέρηση, γεγονός που δημιούργησε σοβαρά κενά.

Κατά μέσο όρο, οι αναφορές ελήφθησαν 301 ημέρες μετά την πραγματική απώλεια, αντί για τις απαιτούμενες 30 ημέρες.
Εξαιτίας αυτών των κενών, παραμένει ασαφές μέχρι τον Νοέμβριο του 2023 εάν τα αμερικανικά όπλα καταστράφηκαν, χάθηκαν ή εκλάπησαν.

Οι εκπρόσωποι του αμερικανικού στρατού δεν έκαναν σωστή ανάλυση των εκθέσεων που παρείχε το Κίεβο, γεγονός που δημιουργεί μια νέα διάσταση, αφήνοντας ανοικτό το σενάριο τα όπλα να έπεσαν στα χέρια του ρωσικού στρατού.
Το γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή του Πενταγώνου συνεχίζει να διερευνά υποθέσεις εγκλημάτων που σχετίζονται με τη μεταφορά στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Τον Ιανουάριο του 2024, το Πεντάγωνο και το State Department διαπιστώθηκε ότι παρακολούθησαν εσφαλμένα περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε αποστολές όπλων, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 69% της συνολικής στρατιωτικής βοήθειας που έχει προσδιοριστεί για την παροχή βοήθειας στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube