REAL TIME |

Ελλάδα , Υεμένη 19 Ιουνίου 2024

Ερυθρά Θάλασσα: Βυθίστηκε το ελληνόκτητο M/V Tutor – Είχε δεχθεί επίθεση των Χούθι

Ερυθρά Θάλασσα: Βυθίστηκε το ελληνόκτητο M/V Tutor – Είχε δεχθεί επίθεση των Χούθι

Το M/V Tutor χτυπήθηκε στις 12 Ιουνίου

Πλοίο που στοχοποιήθηκε από τους Χούθι της Υεμένης στις 12 Ιουνίου, ενώ έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα, σε απόσταση 66 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά της πόλης Χοντέιντα «πιστεύεται ότι έχει βυθιστεί», ανέφερε η βρετανική υπηρεσία ασφάλειας της ναυσιπλοΐας UKMTO.

Οι Χούθι είχαν ανακοινώσει ότι το πλοίο είναι το υπό Λιβεριανή σημαία ελληνικών συμφερόντων πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου M/V Tutor.

Το Tutor, το οποίο ανήκει στην ελληνική Evalend Shipping, ήταν τελευταία γνωστό ότι εξακολουθούσε να επιπλέει, παρόλο που τμήματα της πρύμνης του ήταν κάτω από το νερό και το μηχανοστάσιό του ήταν πλήρως βυθισμένο ενώ ένα μέλος του πληρώματός του αγνοείτο. 

Η UKMTO επιβεβαίωσε  ότι οι στρατιωτικές αρχές είχαν εντοπίσει συντρίμμια και πετρέλαιο στην τελευταία γνωστή θέση του πλοίου.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή, η Κεντρική Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι διέσωσε το πλήρωμα από το M/V Tutor που χτυπήθηκε από τους προσκείμενους στο Ιράν Χούθι στις 12 Ιουνίου στην Ερυθρά Θάλασσα.

Την Τετάρτη, το Tutor εγκαταλείφθηκε από το πλήρωμά του, εξαιτίας εισροής νερού αφού χτυπήθηκε από τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας (USV) «λευκού χρώματος και μήκους πέντε ως επτά μέτρων» και πύραυλο, σύμφωνα με τη UKMTO. 

Χθες Δευτέρα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ, της χώρας η οποία ηγείται συνασπισμού που έχει αναπτυχθεί στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν για την αποτροπή των επιθέσεων από αντάρτες της Υεμένης εναντίον εμπορικών πλοίων, ανακοίνωσαν πως από τα πλήγματα των Χούθι την προηγούμενη εβδομάδα σκοτώθηκε ένας ναυτικός από τις Φιλιππίνες που  ήταν μέλος του πληρώματος του Tutor.

Πηγή: Reuters. ΑΠΕ-ΜΠΕ, liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube