REAL TIME |

Αθλητικά , Γερμανία 4 Ιουνίου 2024

Δημοσκόπηση: Οι Γερμανοί προτιμούν περισσότερους λευκούς παίκτες στην εθνική ομάδα της χώρας τους

Δημοσκόπηση: Οι Γερμανοί προτιμούν περισσότερους λευκούς παίκτες στην εθνική ομάδα της χώρας τους

Ένας στους πέντε Γερμανούς πολίτες προτιμά να έχει περισσότερους λευκούς παίκτες στην εθνική ομάδα.

Τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης στη Γερμανία έδειξαν ότι υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν να υπάρχουν περισσότεροι λευκοί παίκτες στις τάξεις της εθνικής ομάδας, τα οποία θεωρήθηκαν «πολύ ρατσιστικά».

Ο μέσος της Εθνικής Γερμανίας Τζόσουα Κίμιχ/ Joshua Kimmich επέκρινε τη δημοσκόπηση, χαρακτηρίζοντάς την ως «πολύ ρατσιστική».

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν ότι 1 στους 5 Γερμανούς πολίτες προτιμά να έχει περισσότερους λευκούς παίκτες στην εθνική ομάδα.

Η έρευνα διεξήχθη σε 1.304 τυχαία επιλεγμένους συμμετέχοντες για το ντοκιμαντέρ «Ενότητα, Δικαιοσύνη και Διαφορετικότητα», το οποίο θα μεταδοθεί από το εθνικό κανάλι ARD, σύμφωνα με το Associated Press.

Περίπου το 21% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα προτιμούσε περισσότερους λευκούς παίκτες να παίξουν για την εθνική ομάδα της Γερμανίας.

«Όποιος μεγάλωσε με το ποδόσφαιρο ξέρει ότι αυτό είναι απόλυτη βλακεία», είπε ο Κίμιχ. «Το ποδόσφαιρο ιδιαίτερα είναι ένα καλό παράδειγμα του πώς μπορούν να ενωθούν διαφορετικά έθνη, διαφορετικά χρώματα δέρματος και διαφορετικές θρησκείες».

«Αυτό είναι εντελώς ρατσιστικό και δεν έχει θέση στα αποδυτήρια μας», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του Κίμιχ έγιναν καθώς η Γερμανία πραγματοποιεί ένα προπονητικό πρόγραμμα για την προετοιμασία για το επερχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, και η ομάδα της γερμανικής ομάδας αποτελείται από 27 παίκτες, μεταξύ των οποίων μαύροι παίκτες.

 «Όταν σκέφτεστε ότι πρόκειται να φιλοξενήσουμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην πατρίδα μας, είναι γελοίο να κάνουμε μια τέτοια ερώτηση όταν ο στόχος είναι στην πραγματικότητα να ενώσουμε ολόκληρη τη χώρα», είπε ο Κίμιχ.

«Πρόκειται για την επίτευξη σπουδαίων πραγμάτων μαζί και ως ομάδα προσπαθούμε να έχουμε όλους στη Γερμανία πίσω μας», πρόσθεσε.

The Hellenic Information Team

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube