Σε ετοιμότητα για την επίτευξη συμφωνίας δήλωσαν ότι είναι η Χαμάς και ο Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ, με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στην Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με κοινό ανακοινωθέν που έδωσαν απόψε στη δημοσιότητα.

Η απάντηση στους μεσολαβητές

Παράλληλα, ενημέρωσαν ότι διαβίβασαν στους μεσολαβητές από το Κατάρ και την Αίγυπτο την απάντησή τους στο προτεινόμενο σχέδιο για κατάπαυση του πυρός.

«Η απάντηση επαναβεβαίωσε τη θέση της Χαμάς ότι οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να οδηγήσει στον τερματισμό της σιωνιστικής επίθεσης εναντίον του λαού μας, στην αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων, στην ανασυγκρότηση της Γάζας και σε μια σοβαρή ανταλλαγή αιχμαλώτων», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters αξιωματούχος του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

ΟΗΕ: Το Συμβούλιο Ασφαλείας υιοθέτησε το σχέδιο Μπάιντεν για κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε τη Δευτέρα ένα ψήφισμα που συνέταξαν οι ΗΠΑ και το οποίο υποστηρίζει την πρόταση που περιέγραψε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν για κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστίνιων μαχητών της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Ρωσία απείχε από την ψηφοφορία, ενώ τα υπόλοιπα 14 μέλη του Συμβουλίου ψήφισαν υπέρ. Οι ΗΠΑ είχαν οριστικοποιήσει το κείμενό τους την Κυριακή μετά από έξι ημέρες διαπραγματεύσεων μεταξύ του Συμβουλίου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP, Ναυτεμπορική