Ας ντρέπονταν και λίγο. Να έχουμε κι εμείς αναστολές όταν τους βρίζουμε. Αλλά, ούτε ντροπή, ούτε συνείδηση. Κλέφτες, σφετεριστές, υποκριτές.

Ναι, είναι ρατσιστικό να  μιλάς έτσι για μια κοινότητα ή για έναν λαό, όπως ο τουρκικός, ας πούμε. Και δεν μιλώ γενικά για όλο τον κόσμο. Μιλώ γι΄ αυτούς που με τις αντιδράσεις τους προκαλούν τις δικές μας. Που να πάρει, ας δείξουν κι αυτοί λίγο ότι έχουν μια σταλιά φιλότιμο να τους σεβαστούμε.

Ο πρόεδρος των Τουρκοκυπρίων εργολάβων, για παράδειγμα, ο Τζαφέρ Γκιούρτζαφερ, έκανε δηλώσεις για την υπόθεση του Σιμόν Αϊκούτ, που συνελήφθη και θα δικαστεί στις ελεύθερες περιοχές για σφετερισμό ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα. «Η νότια Κύπρος επιτίθεται στην οικονομία της τδβκ. Είναι ένα αποτελεσματικό βήμα για αυτούς», έλεγε στην Χαλκίν Σεσί. Και, μάλιστα, καλούσε το «προεδρικό», την «κυβέρνηση» και το «υπεξ» να ενεργήσουν μέσω του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για να προστατεύσουν τον Αϊκούν, διότι «αυτός ο άνθρωπος είναι πολίτης της τδβκ εδώ και 30 χρόνια», έλεγε.

Τέτοιο θράσος! Τέτοια ξεδιαντροπιά! Προσπαθούμε για πρώτη φορά να αντιδράσουμε στη λεηλασία των περιουσιών μας και είναι δήθεν επίθεση στην οικονομία τους. Ασυνείδητοι εγκληματίες.

Κατ΄ αρχήν ο Αϊκούν «πολιτικοποιήθηκε» στην «τδβκ», πριν δέκα χρόνια. Αλλά, αυτό που έχει σημασία είναι ότι του έδωσαν «υπηκοότητα» για να μπορεί να αποκτά απεριόριστα ακίνητα. Τον έστειλε ο Ερντογάν να κάνει αυτή του δουλειά. Έποικος είναι κι αυτός, κλέφτηςπαράνομος. Αφού πέρασε στα χέρια του ένα σωρό ακίνητα των Ελληνοκυπρίων προσφύγων, ξεκίνησε να κτίζει και να πουλά. Και τα τελευταία χρόνια λεηλάτησε κυριολεκτικά κατά συρροή κλεμμένες ελληνοκυπριακές περιουσίες κτίζοντας και πουλώντας σε ξένους, ειδικά σε τεράστιες εκτάσεις στο Τρίκωμο, στον Άγιο Αμβρόσιο και αλλού.

Εκτός από τουρκικό διαβατήριο έχει και ισραηλίτικο και πορτογαλικό. Όλοι οι μαφιόζοι έχουν πολλά διαβατήρια. Με αυτά, λοιπόν, περνούσε και στις ελεύθερες περιοχές για να ταξιδεύει από τη ΛάρνακαΚύριος! Και αυτό είναι το έγκλημα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ότι όλους αυτούς τους σφετεριστές και τους κλεπταποδόχους, τους άφηνε ανενόχλητους, να μας λεηλατούν και να μας κοροϊδεύουν κι από πάνω. Τώρα, επιτέλους, που έγινε η σύλληψη του Αϊκούν, ας φροντίσουν να καταδικαστεί για να σταλεί το μήνυμα ότι το νόμιμο κράτος δεν μένει με σταυρωμένα χέρια. Διότι, αν αθωωθεί και αυτός, όπως ο δικηγόρος Κιουρσιάτ, το μήνυμα θα είναι απίστευτα ενθαρρυντικό για τη συνέχιση της λεηλασίας.

Το τραγικότερο σε αυτές τις ιστορίες, που μας αφορά και ως ελληνοκυπριακή κοινωνία η οποία αναζητά μια κοινή συνισταμένη για συνεννόηση και αλληλοσεβασμό με την τουρκοκυπριακή κοινωνία, είναι οι αντιδράσεις, όπως αυτήν του προέδρου των εργολάβων. Επιτίθεται, λέει «η νότια Κύπρος στην οικονομία της τδβκ» και πρέπει να πάνε στην Άγκυρα να τους σώσει από τα χέρια μας.

Γυρεύω, λοιπόν, το φιλότιμο τους. Έχουν μια σταλιά; Άρπαξαν τις περιουσίες των «αδελφών» τους Ελληνοκυπρίων, μοιράστηκαν οι Τ/κ όσες μπορούσαν, και μετά έφεραν Τούρκους εργολάβους και μαφιόζους να κτίζουν και να πουλούν σε ξένους. Βρετανούς, Ισραηλινούς, Ρώσους,  Ιρανούς και ιδίως Τούρκους.

Ακόμα και στα χωριά. Όπως έγραφαν πρόσφατα τ/κ ΜΜΕ, στην ακτή των Καζιβερών (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ) έχει αρχίσει η ανέγερση οικοδομών «χωρίς να έχει ληφθεί καμία πρόνοια για τις υποδομές, τη φυσική ζωή, το περιβάλλον και τις γεωργικές περιοχές». Τι πρόνοιες και κουραφέξαλα. Προέχει η λεηλασία. Όπως έγραφε ο Χασάν Καρλίτας, αρθρογράφους και πρόεδρος του «συνδέσμου τουρισμού Λεύκας», στην απογραφή του 2011, ο πληθυσμός στα Καζιβερά ήταν 1.024 άτομα. «Μετά την άδεια των 15.000 κατοικιών που δόθηκε, ο πληθυσμός του χωριού θα αυξηθεί ξαφνικά στις 30.000».

Έτσι λύνουν και το περιουσιακό νομίζουν. Κι έχουν παράπονο από πάνω ότι αντέδρασε, επιτέλους, και μια φορά η Κυπριακή Δημοκρατία και έκανε μια σύλληψη.

Τη μεγάλη αλήθεια την έγραψε ο Σενέρ Λεβέντ (17/6/2024): «Με τον μικρό μας πληθυσμό του 18% ξαφνικά αποκτήσαμε το μισό νησί χάρη στον τουρκικό στρατό. Αποκτήσαμε έναν θησαυρό που δεν θα μπορούσαμε να δούμε ακόμα και στα όνειρά μας και δεν θα μπορούσαμε καν να φανταστούμε. Αρπάξαμε σαν πεινασμένοι λύκοι τα εδάφη και τις περιουσίες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν 160 χιλιάδες Ελληνοκύπριοι (…) Όμως, δεν είμαστε βέβαιοι ότι θα μπορούσαμε να κρατήσουμε στα χέρια μας εσαεί αυτό τον θησαυρό τον οποίο αποκτήσαμε αδίκως. Μέσα μας υπάρχει μια κρυφή ψύχωση και φόβος. Φοβόμαστε ότι μια μέρα θα τα πάρουν από τα χέρια μας οι Ελληνοκύπριοι που σφετεριστήκαμε τα χώματα και τις περιουσίες τους. Γι΄ αυτό θέλουμε να μείνει για πάντα εδώ ο τουρκικός στρατός και να μας προστατεύει». Αυτό. Τίποτε άλλο.

Πηγή: Φιλελεύθερος