Ουκρανία , Ρωσία 15 Ιουνίου 2024

Άρχισε η διάσκεψη για την Ουκρανία στην Ελβετία παρουσία Ζελένσκι

Άρχισε η διάσκεψη για την Ουκρανία στην Ελβετία παρουσία Ζελένσκι

 Το μήνυμα για ειρήνη και ασφάλεια

Έφτασε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκιτο στην Ελβετία, το απόγευμα της Παρασκευής εν όψει της Διεθνούς Διάσκεψης Κορυφής για την Ειρήνη.

«Έφτασα στην Ελβετία για τη Διεθνή Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη. Θα υπάρξουν δύο ημέρες ενεργής εργασίας με χώρες από όλα τα μέρη του κόσμου, με διαφορετικά έθνη που ωστόσο τους ενώνει ο κοινός στόχος να φέρουν πιο κοντά μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη στην Ουκρανία», δήλωσε ο Ζελένσκι λίγο μετά την άφιξή του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Σύνοδος Κορυφής για την Ειρήνη θα δώσει την ευκαιρία στην παγκόσμια πλειοψηφία να λάβει συγκεκριμένα μέτρα σε τομείς που έχουν σημασία για όλους στον κόσμο: πυρηνική ασφάλεια, επισιτιστική ασφάλεια και επιστροφή των αιχμαλώτων πολέμου και όλων των απελαθέντων, συμπεριλαμβανομένων των απελαθέντων ουκρανικών παιδιών.

Περίπου 100 χώρες και διεθνείς οργανισμοί πρόκειται να συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής.

«Είμαι ευγνώμων σε όλους όσοι επέλεξαν να συμμετάσχουν και να επιδείξουν παγκόσμια ηγεσία και δέσμευση για την ειρήνη, το διεθνές δίκαιο και τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ. Μαζί, ως υπεύθυνη παγκόσμια πλειοψηφία, πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι οι πόλεμοι, οι επιθέσεις και η αποικιοκρατική κατοχή μπορούν να τερματιστούν και ότι δεν θα επαναληφθούν ποτέ. Είμαι βέβαιος ότι όλοι στον κόσμο ενδιαφέρονται για δίκαιη ειρήνη και σεβασμό για κάθε έθνος», επεσήμανε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Συνάντηση Ζελένσκι με τον πάπα Φραγκίσκο
Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών (G7), ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, συναντήθηκε με τον πάπα Φραγκίσκο.

Μάλιστα, ο Ζελένσκι σημείωσε ότι το Βατικανό θα λάβει μέρος στη διεθνή σύνοδο κορυφής για την Ουκρανία που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στην Ελβετία.

Με πληροφορίες από ukrinform, barrons

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube