Ισραήλ , Λίβανος 12 Ιουνίου 2024

Αντίποινα από τη Χεζμπολάχ στο Ισραήλ! Σήμερα μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις με πυραύλους και ρουκέτες

Αντίποινα από τη Χεζμπολάχ στο Ισραήλ! Σήμερα μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις με πυραύλους και ρουκέτες

Σκληρά αντίποινα

Τα αναμενόμενα αντίποινα έλαβαν χώρα, από τη στιγμή που το Ισραήλ σκότωσε τον διοικητή της Χεζμπολάχ Ταλίπ Αμπντουλάχ και τους συντρόφους του σε ένα σπίτι στο νότιο Λίβανο. Αναφέρεται ότι τα πυρά της Χεζμπολάχ, που εκτόξευσαν 90 ρουκέτες στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ και πραγματοποίησαν μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις μέχρι σήμερα, κατάφεραν να ξεπεράσουν τον Σιδηρούν Θόλο και να πυρπολήσουν πολλές περιοχές.

Ήχησαν οι σειρήνες στο Ισραήλ

Η Χεζμπολάχ αντέδρασε στην αεροπορική επιδρομή στην πόλη Τζουβάγια το πρωί. Οι εκρήξεις ακολούθησαν τις σειρήνες μετά τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ, η οποία εκτόξευσε 90 ρουκέτες από τον Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ.

Ο Σιδηρούς Θόλος σε δράση, αλλά…

Τα συστήματα αεράμυνας Iron Dome που το Ισραήλ εγκατέστησε στη συνοριακή γραμμή ανέλαβαν δράση και προσπάθησαν να σταματήσουν τη βροχή των πυραύλων. Οι Times of Israel ανέφεραν ότι το φράγμα πυραύλων ήταν ένα από τα μεγαλύτερα που αντιμετώπισε το Ισραήλ ποτέ.

Στοχοποιήθηκε η πόλη της Τιβεριάδος

Στο στόχαστρο της πυραυλικής επίθεσης μπήκε για πρώτη φορά η πόλη Τιβεριάδα, 30 χιλιόμετρα μακριά. Η πόλη βρίσκεται στις ακτές της Θάλασσας της Τιβεριάδας στους πρόποδες των Υψωμάτων του Γκολάν, συριακό έδαφος υπό ισραηλινή κατοχή. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι πολλοί από τους πύραυλους της Χεζμπολάχ καταστράφηκαν στον αέρα, ενώ άλλοι επηρέασαν πολλές τοποθεσίες. Πολλές φωτιές ξέσπασαν εκεί που έπεσαν οι πύραυλοι.

Σκοτώθηκε αξιωματούχος της Χεζπολάχ

Τα αντίποινα ήταν αναμενόμενα, αφού ισραηλινά αεροσκάφη σκότωσαν τον διοικητή της Χεζμπολάχ Ταλίπ Αμπντουλάχ και τους συντρόφους του σε ένα σπίτι στο νότιο Λίβανο.

Πηγή: haberler.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube