REAL TIME |

Ανησυχητικές προεκτάσεις λαμβάνουν στο Πακιστάν οι επιθέσεις κατά Χριστιανών

Ανησυχητικές προεκτάσεις λαμβάνουν στο Πακιστάν οι επιθέσεις κατά Χριστιανών

Έκθεση του HRFP υπογραμμίζει την επείγουσα κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι χριστιανοί στο Πακιστάν και ζητά διεθνή και τοπική παρέμβαση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δικαιοσύνης. 

Το Human Rights Focus Το Πακιστάν (HRFP) δημοσίευσε μια λεπτομερή ερευνητική έκθεση που αποκαλύπτει ανησυχητικά περιστατικά θρησκευτικής δίωξης κατά χριστιανών, ειδικά στη Sargodha.

Το HRFP είναι μια ομάδα που υψώνει τις φωνές των μειονοτήτων, των γυναικών και των περιθωριοποιημένων κοινοτήτων στο Πακιστάν.

Αυτό έρχεται στον απόηχο μιας επίθεσης όχλου τον περασμένο μήνα, κατά την οποία η οικογένεια του Nazir Masih στοχοποιήθηκε με κατηγορίες βλασφημίας. Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 25 Μαΐου στην αποικία Μουτζαχίντ του Σαργκόντα, όπου ο Ναζίρ και άλλοι Χριστιανοί κατηγορήθηκαν για βλασφημία, προκαλώντας βίαιη οργή στους ντόπιους.

Αφού πάλεψε για τη ζωή του για οκτώ ημέρες, ο Masih υπέκυψε στα τραύματά του την Κυριακή.

Το περιστατικό έδειξε ένα ανησυχητικό μοτίβο στο Πακιστάν, όπου οι κατηγορίες για βλασφημία οδηγούν σε βία κατά των χριστιανικών κοινοτήτων.

Το HRFP έχει εκφράσει τη βαθιά ανησυχία του για την ταχεία εγγύηση που χορηγήθηκε σε 52 δράστες που εμπλέκονται στο περιστατικό της Sargodha μετά τη σύλληψη.

Παρά την υποβολή της Πρώτης Πληροφοριακής Έκθεσης (FIR) κατά 44 ταυτοποιημένων και 400 αγνώστων υπόπτων βάσει του Αντιτρομοκρατικού Νόμου (ATA) 1997 και του Ποινικού Κώδικα του Πακιστάν (PPC), η πρόοδος στην αστυνομική έρευνα και τις δικαστικές διαδικασίες είναι αργή και ανεπαρκής.

Οι φόβοι της κοινότητας εντείνονται περαιτέρω από τα απειλητικά βίντεο που κυκλοφόρησαν από ισλαμιστικές ομάδες μετά το περιστατικό, αυξάνοντας τον φόβο στη χριστιανική κοινότητα.

Η έκθεση HRFP κάνει παραλληλισμούς με την επίθεση της 16ης Αυγούστου 2023 στη Jaranwala και επισημαίνει παρόμοια περιστατικά βίας από όχλο και καταστροφή περιουσίας εναντίον μειονοτήτων. Υπογραμμίζει ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο πρόκλησης και επακόλουθης βίας, που συχνά ακολουθείται από την ταχεία απελευθέρωση των δραστών.

Το HRFP ζήτησε αποφασιστική δράση, επικαλούμενη αναφορές πληροφοριών που συνδέουν εξτρεμιστικές ομάδες με πολλαπλούς ισχυρισμούς βλασφημίας. Η οργάνωση ζήτησε επίσης αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση αυτών των απειλών.

Η έκθεση κατέγραψε επίσης μεμονωμένες περιπτώσεις βίας και εκφοβισμού κατά χριστιανών σε όλο το Πακιστάν.

Η οικογένεια του Farooq Masih στη Jaranwala συνεχίζει να απειλείται. Παρά το FIR που κατατέθηκε τον Φεβρουάριο, οι δράστες εξακολουθούν να είναι ελεύθεροι.

Ομοίως, η περίπτωση της Saima Bibi, η οποία δέχθηκε επίθεση τον Απρίλιο, υποβαθμίστηκε ως «ατύχημα» παρά τα σαφή στοιχεία της επίθεσης.

Η μοίρα των Rawal Masih, Romeo Masih, Waqas Masih, Rakhsana Bibi, Asifa Bibi, Shazia Zaulfiqar και Ahsan Masih, που όλοι απήχθησαν και δολοφονήθηκαν, υπογραμμίζει επίσης τη συνεχιζόμενη καταπίεση που αντιμετωπίζουν οι Πακιστανοί Χριστιανοί.

Ο Naveed Walter, πρόεδρος του HRFP, τόνισε τις «βαριές συνθήκες» για τις μειονότητες στο Πακιστάν και προέτρεψε μεγαλύτερη προστασία και υποστήριξη για τη χριστιανική κοινότητα. Κάλεσε να σταματήσει η κατάχρηση των κατηγοριών για βλασφημία και κατασκευασμένες δικαιολογίες για τη βία, τονίζοντας την ανάγκη για συστημικές μεταρρυθμίσεις για τη διασφάλιση της ασφάλειας των μειονοτήτων.

Η έκθεση του HRFP υπογραμμίζει την επείγουσα κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι χριστιανοί στο Πακιστάν και ζητά διεθνή και τοπική παρέμβαση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δικαιοσύνης.

Αποποίηση ευθύνης: Αυτή η ανάρτηση έχει δημοσιευθεί αυτόματα από μια ροή πρακτορείου χωρίς καμία τροποποίηση στο κείμενο και δεν έχει ελεγχθεί από συντάκτη

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube