REAL TIME |

Αυξάνονται οι εξαφανίσεις μαθητών και φοιτητών στο Βελουχιστάν

Αυξάνονται οι εξαφανίσεις μαθητών και φοιτητών στο Βελουχιστάν

Οι μαθητές ζουν σε διαρκή φόβο και άγχος, αβέβαιοι πότε μπορεί να χτυπήσει η απαγωγή.

Ο Anees-Ur-Rehman, ένας φοιτητής από την περιοχή Khuzdar στο Μπαλουχιστάν του Πακιστάν, απήχθη με τη βία από άγνωστους ένοπλους άνδρες, με αποτέλεσμα τα μέλη της οικογένειάς του να οργανώσουν μια μεγάλη πορεία στους δρόμους της Buleda’s του δρόμου.

Το Buleda είναι μια μικρή κοιλάδα και ένα Tehsil της περιφέρειας Kech στην επαρχία Balochistan του Πακιστάν.

Το θύμα συνελήφθη κατά τη διάρκεια επιδρομής σε ξενοδοχείο και δέχτηκε σοβαρούς ξυλοδαρμούς κατά τη διάρκεια της απαγωγής, ανέφερε την Τετάρτη η The Balochistan Post.Ο Fakhar Baloch, ο αδερφός του Anees, ισχυρίστηκε ότι ο Anees ήταν απόφοιτος πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο Bahauddin Zakariya στο Multan και τον παρέλαβαν από το ξενοδοχείο «Cafe PUBG» και έκτοτε αγνοείται.

Ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Μπαλόχ, φοιτητικές οργανώσεις, ηγέτες και συμφοιτητές έχουν μεταβεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προτρέποντας την ασφαλή επιστροφή του Anees-Ur-Rehamn. Οι μαθητές των Baloch ζουν σε διαρκή φόβο και άγχος, αβέβαιοι πότε μπορεί να χτυπήσει η απαγωγή.Επιπλέον, ο Πακιστανός δημοσιογράφος Hamid Mir δήλωσε στο “X”, “Σταματήστε να απαγάγετε φοιτητές Baloch. Anees Baloch, απόφοιτος πληροφορικής από το BZU Multan απήχθη από το Khuzdar και ο Farooq Baloch απήχθη από την Quetta. Προσκομίστε τους σε δικαστήριο εάν υπάρχει καταγγελία εναντίον τους».

 

 

Η επιτροπή Baloch Student Action δήλωσε επίσης “Η αναγκαστική εξαφάνιση της Anees ur Rehman Baloch από το Khuzdar είναι βαθιά ανησυχητική. Η Anees Baloch, πτυχιούχος και πρώην πρόεδρος του BSC Multan, απήχθη από ένα τοπικό εστιατόριο στο Khuzdar στις 4 Ιουνίου 2024. Αυτό Το περιστατικό είναι μέρος του πρόσφατου κύματος εξαναγκαστικών εξαφανίσεων που στοχεύουν τις μάζες των Μπαλόχ, ειδικά τους μαθητές των Μπαλόχ, δημιουργώντας ένα τεταμένο και τρομακτικό περιβάλλον μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Farooq Baloch εξαφανίστηκε βίαια και παραμένει αγνοούμενος μέτρα για τη διασφάλιση της ασφάλειας των μαθητών Μπαλόχ».

 

Προχωρώντας περαιτέρω το θέμα, ο ηγέτης των δικαιωμάτων των Μπαλόχ, Mahrang Baloch, δήλωσε: “Οι μαθητές των Μπαλόχ είναι η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας μας· είναι τα κύρια θύματα των εξαναγκαστικών εξαφανίσεων από το κράτος. Μόλις ληφθούν, τα πρόσωπά τους γίνονται γνωστά σε όλους, εμφανίζονται σε χρονοδιαγράμματα και τα ονόματά τους αλλάζουν Η καταπίεση είναι αδυσώπητη, αν δεν επιλέξουμε να αντισταθούμε, δεν θα γλυτώσουμε κανέναν. .”

Επί του παρόντος, τα μέλη της οικογένειας του απαχθέντος ατόμου και το τοπικό κοινό του Μπαλουχιστάν έχουν οργανώσει μια μεγάλη πορεία στους δρόμους της Buleda ενώ φώναζαν συνθήματα και τελικά συγκεντρώθηκαν μπροστά από το γραφείο του Περιφερειακού Επιτρόπου του Kech, αναφέρεται στην έκθεση TBP.

Αρκετοί διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της πορείας δήλωσαν ότι διαμαρτύρονταν επίμονα για το θέμα των εξαναγκαστικών εξαφανίσεων και ωστόσο δεν υπάρχει καμία ένδειξη μείωσης τέτοιων περιστατικών στο Μπαλουχιστάν.

Αντίθετα, τα περιστατικά απαγωγών των Μπαλούχων έχουν σημειώσει κατακόρυφη άνοδο. Σχολίασαν επίσης ότι εάν τα αγαπημένα τους πρόσωπα έχουν διαπράξει εγκλήματα πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον δικαστηρίων για δίκαιες δίκες. Επιπλέον, δήλωσαν επίσης ότι θα συνεχίσουν να διαδηλώνουν μπροστά από το γραφείο της Kech DC μέχρι να απελευθερωθούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ανέφερε η Balochistan Post.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube