REAL TIME |

Συγκάλυψη που βλάπτει σοβαρά το κράτος δικαίου! Τα Hellinika Hoaxes, τα Τέμπη και οι δήθεν “θεωρίες συνωμοσίας”

Συγκάλυψη που βλάπτει σοβαρά το κράτος δικαίου! Τα Hellinika Hoaxes, τα Τέμπη και οι δήθεν “θεωρίες συνωμοσίας”

Σήμερα η υπόθεση που θα εξετάσουμε αφορά τα περιβόητα Hellinika Hoaxes και το γεγονός ότι λίγες ημέρες μετά το δυστύχημα στα Τέμπη έσπευσαν να χαρακτηρίσουν αβάσιμες θεωρίες συνωμοσίας το μπάζωμα στο χώρο του δυστυχήματος και την ύπαρξη ύποπτου φορτίου.

Ο λόγος που εξετάζουμε αυτή την περίπτωση είναι διότι θεωρούμε ότι σε αρκετές περιπτώσεις η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, που έχει ως αντικείμενο τον εντοπισμό ψευδών ειδήσεων στο διαδίκτυο και που την τετραετία 2019 – 2022 εισέπραξε από τη Meta Facebook το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων, γίνεται η ίδια φορέας κυβερνητικής προπαγάνδας και κυρίαρχων αφηγημάτων.

Και το πρόβλημα σε αυτό είναι ότι δημιουργούν ένα στάτους που υπαγορεύει ότι όποιος ερευνά μία υπόθεση που τα ίδια έχουν χαρακτηρίσει ως fake news, να κινδυνεύει να του κολλήσει η μοντέρνα ρετσινιά του “ψεκασμένου” από μερίδα πολιτικών και πολιτών.

Υπάρχουν όμως υποθέσεις που δεν είναι χαζά ψευδή ειδησάκια για μερικά κλικ παραπάνω.

Υπάρχουν υποθέσεις, όπως αυτή του δυστυχήματος των Τεμπών, που η συγκάλυψη και το κυβερνητικό κουκούλωμα βλάπτουν σοβαρά το κράτος δικαίου.

Δείτε όλο το ρεπορτάζ εδώ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube