REAL TIME |

Σλοβακία 15 Μαΐου 2024

Σλοβακία: Πυροβόλησαν τον πρωθυπουργό – Σε σοβαρή κατάσταση ο Φίτσο

Σλοβακία: Πυροβόλησαν τον πρωθυπουργό – Σε σοβαρή κατάσταση ο Φίτσο

Τέσσερις πυροβολισμοί – Μία σφαίρα πέτυχε τον Φίτσο στην κοιλιά

Το ειδησεογραφικό δίκτυο TA3 ανέφερε ότι σημειώθηκαν τέσσερις πυροβολισμοί και μία πέτυχε τον Φίτσο στην κοιλιά. 

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην πόλη Χάντλοβα, περίπου 150 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας. Η σλοβακική υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων έστειλε ελικόπτερο στη Χάντλοβα για τη μεταφορά σε νοσοκομείο του 59χρονου Σλοβάκου πρωθυπουργού. 

Σε σοβαρή κατάσταση ο Φίτσο

Σύμφωνα με πληροφορίες του σλοβάκικου Plus Jeden Den, η κατάσταση του Φίτσο είναι πολύ σοβαρή.

«Πρόκειται για πυροβολισμό στην κοιλιά και στο χέρι. Αυτή τη στιγμή είναι εκτός κινδύνου. Θα τον χειρουργήσουν», είπε πηγή της εφημερίδας.

Φωτογραφία αρχείου (AP Photo/Petr David Josek, File)

Το TASR μετέδωσε ότι ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου Λούμπος Μπλάχα είπε ότι ο Φίτσο πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε. Ένας αυτόπτης μάρτυρας του Reuters είπε ότι άκουσε αρκετούς πυροβολισμούς και ότι είδε έναν άνδρα να συλλαμβάνεται από την αστυνομία. Ο μάρτυρας είπε ότι είδε αξιωματούχους της υπηρεσίας ασφαλείας να σπρώχνουν κάποιον σε ένα αυτοκίνητο και να απομακρύνονται με το αυτοκίνητο.

Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις και οι καταδίκες τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και από αρχηγούς κρατών. Η πρόεδρος της Σλοβακίας δήλωσε συγκλονισμένη από τη «βίαιη» ένοπλη επίθεση στον Φίτσο. Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καταδίκασε με τη σειρά της την επίθεση κατά του Φίτσο.

«Τέτοιες πράξεις βίας δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας και υπονομεύουν τη δημοκρατία, το πολυτιμότερο κοινό μας αγαθό. Οι σκέψεις μου είναι με τον πρωθυπουργό Φίτσο και την οικογένειά του», έγραψε στο X.

Με πληροφορίες από: AP, Reuters, BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Plus Jeden Den, liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube