REAL TIME |

ΝΑΤΟ , Ουγγαρία 24 Μαΐου 2024

Όρμπαν: Η Ουγγαρία εργάζεται για τον “επαναπροσδιορισμό” του καθεστώτος της στο ΝΑΤΟ

Όρμπαν: Η Ουγγαρία εργάζεται για τον “επαναπροσδιορισμό” του καθεστώτος της στο ΝΑΤΟ

Δεν θα συμμετέχει σε δράσεις εκτός εδάφους του ΝΑΤΟ

Η Ουγγαρία εργάζεται για τον “επαναπροσδιορισμό” του καθεστώτος της χώρας ως μέλους του ΝΑΤΟ, ώστε να είναι εφικτή η εξαίρεσή της σε περίπτωση που η στρατιωτική συμμαχία αναλάβει στρατιωτικές δράσεις εκτός της επικράτειας της αμυντικής συμμαχίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

Ούγγροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι και νομικοί εργάζονται ήδη προσπαθώντας να καταλήξουν σε μια νέα έννοια που θα διαφοροποιεί τη χώρα από τα άλλα μέλη του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου, δήλωσε ο Όρμπαν σε συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο την Παρασκευή, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

“Οι δικηγόροι και οι αξιωματικοί μας εργάζονται σκληρά για να δουν πώς η Ουγγαρία μπορεί να διατηρήσει τη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ με τρόπο που δεν θα χρειάζεται να συμμετέχει σε δράσεις του ΝΑΤΟ εκτός του εδάφους του ΝΑΤΟ”, δήλωσε ο Όρμπαν.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube