Μάρκος Τρούλης: Υψώστε τη φωνή! Εκμεταλλευτείτε τη δυναμική της Ελλάδας

Μάρκος Τρούλης: Υψώστε τη φωνή! Εκμεταλλευτείτε τη δυναμική της Ελλάδας

Μάρκος Τρούλης: Κρύβουμε τα προβλήματα με την Τουρκία κάτω από το χαλί. Θα το βρει μπροστά της η Ελλάδα και η Ευρώπη. Υψώστε τη φωνή! Εκμεταλλευτείτε τη δυναμική της Ελλάδας

Μία συζήτηση με τον κύριο Μάρκο Τρούλη Διδάσκων του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην συζήτηση τονίστηκε η παρούσα συγκυρία στο γεωπολιτικό και για ενεργειακό σκηνικό στην ευρύτερη περιοχή της περιφέρειας της Ευρώπης, επίσης αναλύθηκαν και οι πιθανές εναλλακτικές στις πολιτικές της ευρωπαϊκής ένωσης αλλά και οι πρακτικές στις οποίες έχει προβεί μέχρι στιγμής.

Οι σχέσεις μεταξύ της Ελλάδος και των γειτονικών χωρών της, η αναφορά στο δυστύχημα που συνέβη στο Ιράν με τον ηγέτη Ραϊσί και τον υπουργό εξωτερικών, όπου μαζί με άλλους 7 επιβαίνοντες στο ελικόπτερο έχασαν την ζωή τους μετά από την συντριβής σε άσχημες καιρικές συνθήκες και η επόμενη μέρα στο Ιράν.

Η διμερείς σχέσεις της Ελλάδος με την Τουρκία όπου συζητήθηκαν εκτενώς τα πεπραγμένα της προηγούμενης αλλά και της τωρινής ελληνικής κυβέρνησης με την Τουρκία και ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στο ενεργειακό κομμάτι όπου αναλύθηκε το πώς η Ευρώπη θα μπορεί μέσω της των κοιτασμάτων στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και την ελληνική, κυρίως νότια της Κρήτης και σε συνεργασία με τις όμορες χώρες όπου έχουν συναχθεί τριμερής και τετραμερής συμφωνίες, όπου με την προϋπόθεση αυτή, η Ελλάδα και η Κύπρος θα έχουν την αυτονομία και την οικονομική ευμάρεια από τις εξορύξεις των υδρογονανθράκων και κατ΄ επέκταση τα οφέλη για την ίδια την Ευρώπη, καθώς τα κοιτάσματα αυτά θα είναι ευρωπαϊκά και έτσι δεν θα πρέπει να προβεί σε εισαγωγές υδρογονανθράκων.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, τα κοιτάσματα νότια της Κρήτης καλύπτουν μία χρονική διάρκεια 50 με 70 ετών σε αυτονομία κάτι που συνεπάγεται με 280 δις κυβικά μέτρα υδρογονανθράκων.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube