Στους δρόμους του Τελ Αβίβ διαδηλώνουν χιλιάδες Ισραηλινοί, καθώς ζητούν από την κυβέρνηση Νετανιάχου να αναλάβει επείγουσα δράση προκειμένου να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο στρατός ανέκτησε τα πτώματα τριών ομήρων που είχαν απαχθεί από την Χαμάς.

Οι διαδηλωτές τήρησαν ενός λεπτού σιγή στην Πλατεία Ομήρων του Τελ Αβίβ σε φόρο τιμής στους νεκρούς ομήρους, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

REUTERS/Marko Djurica

Ανασύρθηκαν τρία πτώματα ομήρων χθες

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χθες ότι ανέκτησε τα πτώματα τριών ομήρων που είχαν μεταφερθεί στη Λωρίδα της Γάζας μετά το φόνο των τριών στη διάρκεια της επίθεσης μαχητών υπό την ηγεσία της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου. Ανέφερε πως τα πτώματα των ομήρων, του Ισραηλινού Χανάν Γιαμπλόνκα, του Ισραηλινο-Βραζιλιάνου Μισέλ Νίζενμπαουμ και του Γαλλομεξικανού Οριόν Χερνάντες-Ραντού ανακτήθηκαν στη διάρκεια της νύχτας με κοινή επιχείρηση του στρατού και των υπηρεσιών πληροφοριών στην Τζαμπάλια, στο βόρειο τμήμα της εμπόλεμης περιοχής όπου τις τελευταίες ημέρες διεξάγονται σφοδρές μάχες.

«Σε λίγες ώρες, θα κηδεύσω τον 42χρονο αδερφό μου (…). Φοβόμουν ότι θα ερχόταν αυτή η στιγμή», είπε η Αβιβίτ, η αδερφή του Χανάν Γιαμπλόνκα, στη διαδήλωση.

«Αδερφέ μου, σου υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να κραυγάζω (…) για να παλέψω και να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να διασφαλίσω ότι όλοι οι όμηροι θα επιστρέψουν σπίτι τους σώοι και αβλαβείς», πρόσθεσε. «Πρέπει τώρα να τους βγάλουμε από αυτή την κόλαση».

Τα πτώματα άλλων τεσσάρων νεκρών ομήρων, του Ρον Μπενιαμίν, Ιτζάκ Γκελερέντερ, Σάνι Λουκ και Αμίτ Μπουσκίλα – είχαν ανακτηθεί την προπερασμένη εβδομάδα από τη Γάζα.

Μια άλλη διαδήλωση που ζητούσε πρόωρες εκλογές και την παραίτηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου πραγματοποιήθηκε επίσης σήμερα το βράδυ στο Τελ Αβίβ.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP