Η έκθεση εξέτασε επτά παράγοντες και συγκεκριμένα τον αριθμό των εστιατορίων, τις επιλογές διασκέδασης, το ποσοστό ανεργίας, τον αριθμό των βροχερών ημερών, τη βαθμολογία του δείκτη υγείας, τη βαθμολογία ασφάλειας και το συνολικό κόστος των αγαθών.

Η Πάφος στην Κύπρο βγήκε πρώτη με βαθμολογία 5,495 στα 7, ενώ την πρώτη τριάδα με τις καλύτερες μικρές πόλεις συμπληρώνουν το Arrecife της Ισπανίας (4,717) και το Trapani της Ιταλίας (4,622).

Στην παγκόσμια κατάταξη συγκαταλέγονται και δύο ελληνικές πόλεις, τα Ιωάννινα και η Ξάνθη, που καταλαμβάνουν την 22η και την 44η θέση αντίστοιχα.

Γενικά, οι ευρωπαϊκές πόλεις κυριαρχούν στον κατάλογο. Το Grande Prairie του Καναδά είναι η μόνη μη ευρωπαϊκή πόλη που κατάφερε να μπει στην πρώτη δεκάδα με βαθμολογία 4,295.

Σχολιάζοντας την έρευνα, ο Γενικός Διευθυντής της Compare the Market AU, Stephen Zeller ανέφερε: «Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στο να ζει κανείς σε μικρότερες πόλεις, όπως ένας πιο αργός ρυθμός ζωής, εύκολη πρόσβαση στη φύση και φθηνότερη στέγαση, καθώς οι μικρότερες πόλεις τείνουν να είναι πιο προσιτές, απλώς και μόνο επειδή υπάρχει μικρότερη ζήτηση για ανθρώπους που μετακομίζουν εκεί. Έτσι, όχι μόνο τα καθημερινά είδη, όπως ο καφές και τα γεύματα έξω είναι φθηνότερα, αλλά και τα ακίνητα τείνουν να είναι επίσης πιο φθηνά».

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την έρευνα πατήστε εδώ