Γιάννος Χαραλαμπίδης: Βήμα για διχοτόμηση του Αιγαίου η άσκηση Θαλασσόλυκος της Τουρκίας! Ο Χριστοδουλίδης δίνει τροφή στο θηρίο

Γιάννος Χαραλαμπίδης: Βήμα για διχοτόμηση του Αιγαίου η άσκηση Θαλασσόλυκος της Τουρκίας! Ο Χριστοδουλίδης δίνει τροφή στο θηρίο

Συντονισμένα, Τουρκία και Αλβανία στριμώχνουν τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προτού συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν την προσεχή Δευτέρα.

Ο Αλβανός Πρόεδρος Έντι Ράμα την προηγούμενη (12/5) θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στο Γαλάτσι μπροστά σε ομοεθνείς του. Στην Αθήνα εκφράζονται φόβοι ότι το επόμενο στάδιο θα είναι από ευράς Τιράνων ο ισχυρισμός περί Αλβανικής μειονότητας στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι περιμένουν τον Έλληνα πρωθυπουργό εν μέσω στρατιωτικών ασκήσεων από τη Μαύρη Θάλασσα ως την Κύπρο αξιώνοντας συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων.

Στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης αναμένει όπως ισχυρίζεται εξελίξεις από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν παρότι όπως δήλωσε ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ τα όσα είπε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα περί ισότιμης κυριαρχίας και δύο κρατών στην κυρία Ολγκίν ήταν σε συνεννόηση με την τουρκική κυβέρνηση.

Δείτε ολόκληρο το βίντεο:

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube