Weather Icon

Γαβριήλ Χαρίτος: Η Χαμάς πήρε θάρρος…

Γαβριήλ Χαρίτος: Η Χαμάς πήρε θάρρος…

Γαβριήλ Χαρίτος: Οι δυνάμεις του Ισραήλ πήραν υπό τον έλεγχό τους την παλαιστινιακή πλευρά του περάσματα της Ράφα στη μεθόριο με την Αίγυπτο, ένας στρατηγικός στόχος τους καθώς πρόκειται για το μοναδικό πέρασμα μεταξύ της Αιγύπτου και της Λωρίδας της Γάζας για τη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα.

– Οι διπλωματικές συγκυρίες της στρατιωτικής επιχείρησης στη Ράφα, η ισραηλινή θεώρηση και το momentum που δεν αξιοποίησε η οργάνωση Χαμάς κατά την διάρκεια των συνομιλιών του Καΐρου τις δύο περασμένες εβδομάδες
– Το Ισραήλ θεωρεί ότι με την επιχείρηση στη Ράφα, θα επαναφέρει τις συνθήκες διαπραγμάτευσης που οδήγησαν στην απελευθέρωση 100 ομήρων κατά την πρώτη εκεχειρία, εξασφαλίζοντας αυτήν τη φορά την ανοχή των Ηνωμένων Πολιτειών, που ήδη με δηλώσεις τους χαρακτηρίζουν την τρέχουσα επιχείρηση στη Ράφα ως “μη διευρυμένη”.
– Η Χαμάς, ενθαρρυμένη από το επικοινωνιακό κλίμα των τελευταίων δύο εβδομάδων και από τις διπλωματικές πιέσεις της διακυβέρνησης Μπάιντεν προς την κυβέρνηση εθνικής ενότητας υπό τον Νετανιάχου, δεν επέδειξε ευελιξία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
– Η στάση της ισραηλινής κοινής γνώμης και των συγγενών των ομήρων ως προς την πολιτική που ασκείται από την κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον Νετανιάχου.
– Πώς ερμηνεύονται οι δηλώσεις του Μπένι Γκαντς όσον αφορά την σκοπιμότητα της τρέχουσας επιχείρησης στη Ράφα

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube