Weather Icon
ΗΠΑ 10 Μαΐου 2024

Έκθεση Μπλίνκεν: Το Ισραήλ δεν παραβιάζει τους όρους για τη χρήση αμερικανικών όπλων στη Γάζα

Έκθεση Μπλίνκεν: Το Ισραήλ δεν παραβιάζει τους όρους για τη χρήση αμερικανικών όπλων στη Γάζα

Η έκθεση περιέχει επιβαρυντικά στοιχεία για το Ισραήλ

Η έκθεση, που επικαλείται τρεις αξιωματούχους, πρόσθεσε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξετάζει τη χρήση όπλων από το Ισραήλ και έξι άλλες χώρες που εμπλέκονται σε διαφορετικές ένοπλες συγκρούσεις.

Την Τρίτη, το Reuters ανέφερε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν επρόκειτο να χάσει την προθεσμία της Τετάρτης για να υποβάλει έκθεση στο Κογκρέσο σχετικά με το αν το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο στη Γάζα.

Το μνημόνιο εθνικής ασφάλειας, NSM-20, που εκδόθηκε από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν τον Φεβρουάριο, απαιτούσε από το υπουργείο να αναφέρει στο Κογκρέσο έως τις 8 Μαΐου πόσο αξιόπιστες είναι οι διαβεβαιώσεις του Ισραήλ ότι η χρήση των αμερικανικών όπλων δεν παραβιάζει το αμερικανικό ή το διεθνές δίκαιο.

Την Τρίτη, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η έκθεση NSM-20 δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, αλλά το υπουργείο εργάζεται «πολύ σκληρά» για να την ολοκληρώσει.

Πηγές: Reuters, liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube