Από το ξέσπασμα του πολέμου στη Γάζα καθημερινά σημειώνονται ανταλλαγές πυρών ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τη Χεζμπολάχ, που υποστηρίζει τη Χαμάς.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Χεζμπολάχ διευκρινίζει ότι οι μαχητές της «είχαν στόχο με τη χρήση τηλεκατευθυνόμενου πυραύλου ένα άρμα μάχης Merkava, το οποίο έβγαινε από το στρατόπεδο του Γιφτάχ», και το χτύπησαν κατά μέτωπο.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι «δύο αντιαρματικοί πύραυλοι» έπεσαν στον τομέα αυτόν, προσθέτοντας ότι τέσσερις στρατιώτες τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τρεις «ελαφρά».

Επίσης σημείωσε ότι «ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος προερχόμενο από τον Λίβανο» συνετρίβη στην περιφέρεια Ζαρίτ στο βόρειο Ισραήλ, κοντά στα σύνορα, χωρίς να αναφερθεί σε θύματα.

Η Χεζμπολάχ είχε ανακοινώσει σήμερα το πρωί ότι εξαπέλυσε επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ισραηλινή στρατιωτική θέση στο βόρειο Ισραήλ.

Η οργάνωση, που διαθέτει σημαντικό οπλοστάσιο, ανακοίνωσε στη διάρκεια των τελευταίων δύο ημερών ότι χρησιμοποίησε για πρώτη φορά νέα όπλα στις καθημερινές επιθέσεις της.

Σε επτά μήνες διασυνοριακής βίας έχουν χάσει τη ζωή τους 410 άνθρωποι στον Λίβανο, στην πλειονότητά τους μαχητές της Χεζμπολάχ, αλλά και 79 άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση του AFP.

Στην ισραηλινή πλευρά 14 στρατιώτες και 9 άμαχοι έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με επίσημο απολογισμό, ενώ η βία αυτή έχει οδηγήσει στον εκτοπισμό δεκάδων χιλιάδων αμάχων στις δύο πλευρές των συνόρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ