Weather Icon
Ιράν , Τουρκία 17 Απριλίου 2024

Συνάντηση του Ιρανού υπουργού εξωτερικών με τον πρέσβη του Ιράν στην Τουρκία

Συνάντηση του Ιρανού υπουργού εξωτερικών με τον πρέσβη του Ιράν στην Τουρκία

Ο υπουργός εξωτερικών του Ιράν, Hossein Amir-Abdollahian, και ο πρέσβης του Ιράν στην Τουρκία, Mohammad Hassan Habibollah Zadeh, συζήτησαν τις τρέχουσες εξελίξεις στις διμερείς σχέσεις μεταξύ του Ιράν και της Τουρκίας και τις δραστηριότητες της πρεσβείας και των προξενείων του Ιράν στην Τουρκία για την προώθηση των στόχων που έχουν τεθεί.

Ο Amir-Abdollahian επεσήμανε επίσης τη σημασία των σχέσεων μεταξύ του Ιράν και της Τουρκίας και της διμερούς και περιφερειακής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Επιπλέον τόνισε την προσέγγιση της ολοσχερούς ανάπτυξης των σχέσεων με την Τουρκία στο πλαίσιο της πολιτικής γειτονίας της  κυβέρνησης του Ιράν και των υψηλόβαθμων αξιωματούχων των δύο χωρών.

Επίσης, έκανε συστάσεις σχετικά με την παρακολούθηση των εγγράφων και των μνημονίων συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών και την εφαρμογή τους.

Να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες ότι το 2018 ο τότε πρέσβης του Ιράν στην Νορβηγία (και νυν πρέσβης του Ιράν στην Τουρκία, Mohammad Hassan Habibollah Zadeh), είχε κληθεί από τον υπουργό εξωτερικών της Νορβηγίας, να δώσει εξηγήσεις για τους ισχυρισμούς των μυστικών υπηρεσιών της Δανίας σχετικά με σχέδιο του ιρανικού καθεστώτος για την δολοφονία Ιρανού αντικαθεστωτικού ακτιβιστή.

 

 

Πηγή: https://en.mehrnews.com/news/214035/Iran-FM-meet-discuss-with-Iranian-ambassador-to-Turkey

 https://apnews.com/article/a1c583c136a448a2863fbf71c7ee08c2

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube