Weather Icon
Ελλάδα 18 Απριλίου 2024

Στρατηγός Σταύρος Κουτρής, για πάντα “Αρχηγός”

Στρατηγός Σταύρος Κουτρής, για πάντα “Αρχηγός”

Ο Αρχηγός της Τάξεως του 1978 της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων

Γράφει ο Σταύρος Κουτρής

Αντιστράτηγος ε.α.

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι κάποιοι χωρίς να έχουν μελετήσει τη ΝΙΚΗ αποδέχονται εύκολα διάφορες φήμες γι’ αυτήν έτοιμοι να λοιδορήσουν και απορούν και αναρωτιούνται όταν αναφέρεσαι σ’ αυτήν. Πειραματίστηκα λοιπόν και σε συζητήσεις ανέφερα κάποιες απόψεις και διαπίστωσα ότι οι συνομιλητές μου συμφωνούσαν με αυτές και μάλιστα ήταν και διαπρύσιοι υποστηρικτές τους. Οι αντιλήψεις των συνομιλητών μου, οι θέσεις τους, η νοοτροπία τους, η αντίδρασή τους σε καθημερινά προβλήματα ήταν ταυτόσημες με τη ΝΙΚΗ. Χωρίς να το ξέρουν ανοίκαν στην αντίληψη ΝΙΚΗ. Παραθέτω, λοιπόν, κάποιες από τις κοινές μας θέσεις. Συστρατεύομαι, λοιπόν, με τη ΝΙΚΗ διότι:

Είναι Κίνημα Πατριωτικό που έχει προμετωπίδα την πίστη στο Θεό, την αγάπη για την Πατρίδα και το σεβασμό στην Οικογένεια.

Πολεμά τις τάσεις που μαίνονται γύρω μας:

  • να διακωμωδηθεί η ευλάβεια, ως αναχρονισμός,
  • να κατηγορηθεί ο πατριωτισμός, ως φασισμός,
  • να διαλυθεί η πατροπαράδοτη Ελληνική οικογένεια και να αντικατασταθεί με ξενόφερτα μειοψηφικά μοντέλα συνύπαρξης

Καταγγέλλει την κομματοκρατία, που επίσημα και κυρίως ανεπίσημα, στο περιθώριο και ύπουλα καλλιεργώντας άνομες πελατειακές σχέσεις έχει διαβρώσει

  • την Πολιτική και την Κοινωνία και
  • έχει εξοβελίσει Διαφάνεια και Αξιοκρατία.

Καταγγέλει την πολιτική ασυλία. Είναι υπέρ του περιορισμένου αριθμού βουλευτικών θητειών και της μείωση των βουλευτών σε 200.

Λέει ΝΑΙ στα Πρόσωπα-Προσωπικότητες και ΟΧΙ στα παιδιά του “κομματικού σωλήνα”.

Οι εμπλεκόμενοι μετέχοντες δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί, έχουν να επιδείξουν εργασιακό παρελθόν και βλέπουν τον πολιτικό ως ηγέτη, που μόλις λήξει η Υπηρεσία-Αποστολή του πρέπει να είναι μάλλον ενδοξότερος παρά πλουσιότερος.

Σαν Κίνημα προβάλλει το «ΕΜΕΙΣ» έναντι του «ΕΓΩ»

Εξετάζουν τα προβλήματα ψάχνοντας τη ρίζα και όχι το επιφαινόμενο, π.χ. δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις την εξάπλωση της νεανικής βίας αν δεν κτίσεις Παιδεία. 

Αντιστρατεύονται τον εθνομηδενισμό, την “ψευδο-πολιτική ορθότητα”, το διεθνισμό και την προσπάθεια της διάλυσης της εθνικής μας ταυτότητας ως Ρωμιών, της παράδοσης της  Ρωμιοσύνης του Φώτη Κόντογλου.

Λένε ΟΧΙ στον καταναγκασμό της Παγκοσμιοποίησης, ΝΑΙ στην Ελευθερία της Οικουμενικότητας, του Ελληνισμού, και της Ορθοδοξίας. 

Σέβεται τα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά καταγγέλλει τον καταχρηστικό “δικαιωματισμό” και τις WOKE κουλτούρες, του άκρατου “ΕΓΩ”.

Καταγγέλλει την Κυβερνητική εκβιαστική πρακτική με την οποία επέβαλε το γάμο των ομοφυλοφίλων  σε μια Κοινωνία που δεν της ταιριάζει και δεν τον ήθελε, σε μια Βουλή που φοβόταν και με μια Εκκλησία αντιδρώσα και που ντρεπόταν για την κατάντια.

Προβάλλει την ύψιστη σημασία της γυναίκας ως Συζύγου-Μάνας για την κοινωνία και το έθνος, ως πρωταρχικού φορέα διαπαιδαγώγησης των νέων και μεταφοράς και διατήρησης των παραδόσεων. Η Ελληνική γλώσσα τη μαρτυρεί (“Μητρώο Αρρένων”, “Μητρική γλώσσα” κ.λ.π.) και το πολιτικό μας κατεστημένο την υποβαθμίζει!

Επικεντρώνεται στη σημασία του διπόλου Παιδιά-Παιδεία που αποτελεί τη μόνη ουσιαστική λύση για σωρεία προβλημάτων που μαστίζουν την κοινωνία και τη ζωή μας.

Θεωρεί ως μείζον πρόβλημα το Δημογραφικό, έχει άποψη και πρόγραμμα για την επίλυσή του.

Έχει πρόγραμμα ουσιαστικής Εθνικής Παιδείας δίνοντας την πρέπουσα σημασία:

  • στο δάσκαλο-παιδαγωγό-ηγέτη «ΠαράδειγμαΥπόδειγμα» που θα μαγεύει και καθοδηγεί τις αγνές ψυχές των παιδιών μας στις Ελληνικές Αρχές και Ιδεώδη και όχι σε ανώφελα “εκπαιδευτικά προγράμματα”,
  • στην προβολή υγειών προτύπων στη νεολαία που θα την εμπνεύσουν,
  • στην αγάπη της Ελληνικής γλώσσας αρχίζοντας από νωρίς τη γνωριμία με την αρχαία ελληνική
  • στην προβολή της Παράδοσης
  • στην οργάνωση “Σχολείου Γονιών”
  • με προπαρασκευαστικό πρώτο έτος στα Πανεπιστήμια, προστασία φοιτητών και αποφοίτων
  • με Οργανική σύνδεση των Πανεπιστημίων με την Έρευνα και Ανάπτυξη επιχειρήσεων και του Δημοσίου

Έχει άποψη και πρόγραμμα για την καλλιέργεια των Αρχών, των Ιδεωδών και των Παραδόσεων της Πατρίδας μας.

Υιοθετεί ισχυρή άμυνα και δραστήρια εξωτερική πολιτική.

Αναγνωρίζει στη σημασία του πολίτη-οπλίτη για την άμυνα της χώρας και τη δυνατότητα ο Στρατός να αποτελέσει μεγάλο σχολείο.

Τάσσεται ξεκάθαρα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και της προδοσίας της Μακεδονίας. 

Πρεσβεύει ότι η βάση του Δυτικού πολιτισμού είναι ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία, που άκομη έχουν να δώσουν πολλά στη σημερινή Ευρώπη και το Ευρωκοινοβούλιο. 

Πιστεύει στη Ευρώπη των λαών και των πατρίδων, αλλά εξετάζει με προσοχή κάθε προσπάθεια που αντί να στηρίζει ουσιαστικά αυτή την Ευρώπη προσπαθεί να ελέγχει και να επιβάλλει αποφάσεις.

Θα προσπαθήσει την ανατροπή των περιορισμών και των απαγορεύσεων (τόσο σε καλλιέργεια όσο και σε εξαγωγές) αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής σε προϊόντα που έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα και θα στηρίξει την καλλιέργεια με ελληνικούς φυσικούς σπόρους.

Στηρίζει σθεναρά τη  διεκδίκηση πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία

Θεωρεί ότι γεωστρατηγικά και πολιτικά η Κύπρος δεν μπορεί να διαχωριστεί από την Ελλάδα.

Δεν στηρίζει οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας ή τελωνειακή της ένωση όσο αυτή κατέχει το 37% της Κύπρου και προωθεί εχθρικά προς τη Χώρα μας συμφέροντα.

Καταγγέλλει την τάση να προστρέχουμε ταχύτατα σε προσκλήσεις της Τουρκίας για “διάλογο” και να χορηγούμε άλλοθι στις ανομίες της, όταν επιβουλεύονται την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδας μας.

 

ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΣ

Η ΝΙΚΗ δεν είναι κόμμα δεξιό, υπερδεξιό, υποδεξιό ακροδεξιό και άλλων φοβικών υποβολιμιαίων κατηγοριών.

Η ΝΙΚΗ είναι κίνημα πατριωτών, κίνημα ρωμιών ρωμιοσύνης, που εμπνέεται από το λαμπρό παρελθόν του Έθνους μας και οραματίζεται το ελπιδοφόρο μέλλον μας του Τόπου .

Η ΝΙΚΗ μπορεί να είναι σήμερα μικρό κίνημα σε ψήφους, αλλά είναι μεγάλο σε καθαρότητα απόψεων και προοπτική και είναι το μοναδικό που μπορεί να αρθρώσει λόγο, ειλικρινή, διότι ακούει την κοινωνία.

Η ΝΙΚΗ δεν εκμεταλλεύεται την πίστη και δεν εμπορεύεται θρησκευτικά σύμβολα, ούτε πουλάει ψευτοπατριωτισμούς.

Καλούμε, λοιπόν, όλους:

  • να εγκαταλείψουν τους οργανωτές των πελατειακών σχέσεων
  • να αγνοήσουν επιτέλους αυτούς που ψιθυρίζουν “τι να κάνουμε, το μη χείρον, βέλτιστον
  • να τιμωρήσουν τους αντιδημοκράτες προπαγανδιστές της “χαμένης ψήφου”.

Προσέλθετε στην ψηφοφορία και ψηφίστε με το χέρι στην καρδιά και το μυαλό και όχι έρμαια της “μιντιακής” προπαγάνδας.

ΕΜΠΡΟΣ για τη νίκη με τη ΝΙΚΗ

 

ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΚΟΥΤΡΗ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ

Εάν θέλετε κάποιον που:

  • Σε όλη του τη ζωή δουλεύει ομαδικά και πιστεύει ότι πολλοί μαζί πετυχαίνουν εκθετικά περισσότερα αποτελέσματα από τον ένα.
  • Έμπρακτα υπηρέτησε εύορκα και με επιτυχία σε θέσεις ευθύνης στο ΣΤΡΑΤΟ και εκτός αυτού.
  • Μπορεί να αντιλαμβάνεται τη μεγάλη εικόνα και να επικεντρώνεται γρήγορα στο σημαντικό.
  • Είναι μαχητής και μπορεί να πετυχαίνει στόχους.
  • Μπορεί να συνθέτει συνεργατικά σχήματα και να βρίσκει λύσεις σε αντιτιθέμενες καταστάσεις.
  • Η διεθνής εμπειρία του επί τριετία στον ΟΑΣΕ, επί 1 εξάμηνο στην Ρώμη, επί τετράμηνο στο Βρετανικό Διακλαδικό Στρατηγείο και αλλού, τον βοηθάει να αντιλαμβάνεται τους μηχανισμούς και τα δυναμικά σε διεθνή περιβάλλοντα. Έτσι μπορεί να προβάλλει και να υπερασπιστεί επιτυχώς και αποτελεσματικώς τις θέσεις της Πατρίδας μας και της ΝΙΚΗΣ στο Ευρωκοινοβούλιο.
  • Στην Ευρωβουλή σκοπεύει να είναι το ΣΤΟΜΑ σας, τα ΜΑΤΙΑ σας και τ’ ΑΥΤΙΑ σας

και ΕΑΝ, πιστεύετε ότι θα τιμήσω την ψήφο σας, δεν είστε δέσμιοι έναντι άλλου κόμματος ή υποψηφίου και δεν έχετε ιδεοληπτικές αγκυλώσεις.  

Τότε έχετε επιλογή…

Τιμήστε με, με έναν από τους 4 σταυρούς προτίμησης που δικαιούστε στο ψηφοδέλτιο της ΝΙΚΗΣ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube