Weather Icon

Στέφανος Καραβίδας: Προλάβετε την καταστροφή!

Στέφανος Καραβίδας: Προλάβετε την καταστροφή!

Στέφανος Καραβίδας: Αν χαθεί η Κύπρος μιλάμε για γεωπολιτική εξαΰλωση του Ελληνισμού
Γιατί δεν στέλνουμε τα Mirage 2000-5 στην Κύπρο; Αν δεν καταφέρουμε αεροπορική υπεροχή πάνω από τη Μεγαλόνησο δεν έχει καμία τύχη η εθνική φρουρά. Προλάβετε την καταστροφή.

Για τους εξοπλισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων πληρώνουμε πολλά. Πάρα πολλά. Γι΄ αυτό καλό θα ήταν να ακούμε πρώτα απ΄ όλα και όλους, τους ειδικούς. Αυτούς που γνωρίζουν, που εκπαιδεύτηκαν για να πολεμήσουν. Για τους αεροπόρους ο πόλεμος στο Αιγαίο δεν είναι θεωρία, εδώ και δεκαετίες.

Προκαλούν εντύπωση οι ανακοινώσεις για αγορά πανάκριβων οπλικών συστημάτων, ειδικά στην ΠΑ η χρησιμότητα των οποίων ευθέως αμφισβητείται. Τρανό παράδειγμα το F-35!
Προκαλούν ανησυχία οι ανακοινώσεις για πώληση μαχητικών αεροσκαφών που διαθέτει η ΠΑ! Ποιος τα…μέτρησε και τα βρήκε να περισσεύουν;

Για όλα αυτά, αλλά και για το θανάσιμο κίνδυνο της Τουρκίας που απειλεί Ελλάδα και Κύπρο, μίλησε ο Αεροπόρος Στέφανος Καραβίδας.

Ζούμε την «μείωση του στρατιωτικού μας αποτυπώματος στο Αιγαίο», όπως είχε προαναγγείλει ο Μ.Πομπέο,όταν ήταν ΥΠΕΞ των ΗΠΑ; Η απάντηση που προκύπτει από τη συζήτηση που κάνουμε με τον Στέφανο Καραβίδα είναι δυστυχώς καταφατική.

Ο Στέφανος Καραβίδας υπήρξε ένας από τους πιο έμπειρους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας , συνεχίζει να πετά στο εξωτερικό και είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, κάτοχος Μεταπτυχιακού στις Διεθνείς Σχέσεις και Ευρωπαϊκές Σπουδές, υποψήφιος δρ. ΕΚΠΑ με θέμα διατριβής “Η Γεωπολιτική της αεροπορικής ισχύος στο Ελληνοτουρκικό Σύμπλοκο” . Υπήρξε εκπαιδευτής ΚΕΑΤ (Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής) και ΣΟΤ (Σχολείο Όπλων Τακτικής, το ελληνικό TOP GUN) από το οποίο αποφοίτησε ως πρωτεύσας. Συμμετείχε στην αρχική ομάδα Ιπταμένων που παρέλαβαν τα F16 Advanced και εκπαιδεύτηκαν από τους Αμερικανούς στις δικτυοκεντρικές επιχειρήσεις και τα έξυπνα όπλα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube