Weather Icon
ΗΠΑ , Ιράν , Ισραήλ 17 Απριλίου 2024

Σάλιβαν: Έρχονται νέες κυρώσεις για το Ιράν

Σάλιβαν: Έρχονται νέες κυρώσεις για το Ιράν

Στο “στόχαστρο” η παραγωγή πυραυλικών συστημάτων

Οι Ηνωμένες Πολιτείες λένε ότι θα επιβάλουν σύντομα νέες κυρώσεις στο πρόγραμμα πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών του Ιράν μετά την επίθεση του το Σαββατοκύριακο στο Ισραήλ, και ότι αναμένουν από τους συμμάχους και τους εταίρους τους να ακολουθήσουν παράλληλα μέτρα.

Η ανακοίνωση του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, έρχεται αφότου η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν ανέφερε ότι επρόκειτο να ληφθούν μέτρα τιμωρίας και ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τζόζεπ Μπορέλ είπε ότι το γραφείο του επεξεργαζόταν κάτι τέτοιο.

«Τις επόμενες ημέρες, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλουν νέες κυρώσεις κατά του Ιράν, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος πυραύλων και drone του», καθώς και των Φρουρών της Επανάστασης και του ιρανικού υπουργείου Άμυνας, λέει ο Sullivan.

«Αναμένουμε ότι οι σύμμαχοι και οι εταίροι μας θα ακολουθήσουν σύντομα τις δικές τους κυρώσεις», προσθέτει.

«Αυτές οι νέες κυρώσεις και άλλα μέτρα θα συνεχίσουν έναν σταθερό τύμπανο πίεσης για να περιοριστεί και να υποβαθμιστεί η στρατιωτική ικανότητα και αποτελεσματικότητα του Ιράν και να αντιμετωπίσει όλο το φάσμα των προβληματικών του συμπεριφορών».

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube