REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία 21 Απριλίου 2024

Ρωσικό ΥΠΕΞ για την έγκριση του πακέτου των 60 δισ. για την Ουκρανία: Ρωσία: Οι ΗΠΑ βυθίζονται σε έναν υβριδικό πόλεμο που θα τις οδηγήσει σε νέο Βιετνάμ

Ρωσικό ΥΠΕΞ για την έγκριση του πακέτου των 60 δισ. για την Ουκρανία: Ρωσία: Οι ΗΠΑ βυθίζονται σε έναν υβριδικό πόλεμο που θα τις οδηγήσει σε νέο Βιετνάμ

Ζαχάροβα: Οι ΗΠΑ θα οδηγηθούν σε ταπεινωτικό φιάσκο

Η Ρωσία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι η έγκριση πρόσθετης στρατιωτικής βοήθειας ύψους 61 δισ. δολαρίων για τη στήριξη της Ουκρανίας από το αμερικανικό Κογκρέσο έδειξε ότι η Ουάσιγκτον βυθίζεται όλο και βαθύτερα σε έναν υβριδικό πόλεμο με τη Ρωσία που θα καταλήξει στην ταπείνωσή τους όπως έγινε στο Βιετνάμ ή στο Αφγανιστάν.

Η πλήρους κλίμακας εισβολή του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία το 2022 έχει προκαλέσει τη χειρότερη κρίση στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Δύσης από την Κρίση των πυραύλων της Κούβας το 1962, σύμφωνα με Ρώσους και Αμερικανούς διπλωμάτες.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το Σάββατο με ευρεία δικομματική υποστήριξη ένα νομοθετικό πακέτο 95 ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων στρατιωτικής  βοήθειας προς την Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν. Ο ηγέτης της Δημοκρατικών της Γερουσίας Τσακ Σούμερ, δήλωσε ότι το πακέτο θα ψηφιστεί στη Γερουσία, κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Τρίτη, ώστε μετά να πάει αμέσως για υπογραφή στο πρόεδρο Μπάιντεν.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι είναι ξεκάθαρο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν η Ουκρανία “να πολεμήσει μέχρι τον τελευταίο της άνδρα”, σε έναν πόλεμο που συμπεριλαμβάνει επιθέσεις ακόμη σε εδάφη εντός της ρωσικής επικράτειας και στοχοθετεί ακόμη και αμάχους.

Ζαχάροβα: Οι ΗΠΑ θα οδηγηθούν σε ταπεινωτικό φιάσκο

“Η ολοένα και βαθύτερη βύθιση της Ουάσιγκτον στον υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσίας θα μετατραπεί σε ένα τόσο δυνατό και ταπεινωτικό φιάσκο για τις Ηνωμένες Πολιτείες όπως έγινε το Βιετνάμ και το Αφγανιστάν”, δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών πρόσθεσε ότι οι απλοί Ουκρανοί οδηγούνται με τη βία στη σφαγή “για να θρέψουν τα κανόνια” αλλά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν στοιχηματίζουν πλέον σε ουκρανική νίκη εναντίον της Ρωσίας.

Οι ηγέτες της Δύσης και της Ουκρανίας έχουν χαρακτηρίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία ως έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Ρωσίας που στοχεύει στην αρπαγή εδαφών των γειτόνων της, με ένα αφήγημα που δείχνει ότι η μετασοβιετική Ρωσία αντιπροσωπεύει τη μία από τις δύο μεγαλύτερες απειλές για την παγκόσμια σταθερότητα, μαζί με την Κίνα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ωστόσο, παρουσιάζει τον πόλεμο ως μέρος μιας πολύ ευρύτερης σύγκρουσης της Ρωσίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες, όπως λέει, αγνόησαν τα συμφέροντα της Μόσχας μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991 και στη συνέχεια σχεδίασαν τη διάσπαση της χώρας, προκειμένου να αρπάξουν τους φυσικούς της πόρους. 

Το Πεντάγωνο ετοιμάζει το πακέτο

Δημοσίευμα του Politico, επικαλούμενο δύο Αμερικανούς αξιωματούχους, αναφέρει πως το Πεντάγωνο είναι έτοιμο να εγκρίνει με κατεπείγουσες διαδικασίες το νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, αμέσως μόλις υπογραφεί το νομοθέτημα από τον Μπάιντεν. 

Η νέα στρατιωτική βοήθεια, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα περιλαμβάνει πυρομαχικά, μέσα πυροβολικού και αεράμυνας για την αναπλήρωση του οπλοστασίου της Ουκρανίας, αλλά και νέους στρατιωτικούς εξοπλισμούς προς τον ουκρανικό στρατό.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έσπευσε να ευχαριστήσει τις ΗΠΑ για αυτή την νέα στρατιωτική βοήθεια. “Είμαι ευγνώμων στη Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, και στα δύο κόμματα και προσωπικά στον Πρόεδρο Μάικ Τζόνσον για την απόφαση που κρατά την ιστορία στο σωστό δρόμο”, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube