Weather Icon

Νέο δάνειο από το ΔΝΤ διαπραγματεύεται το Πακιστάν

Νέο δάνειο από το ΔΝΤ διαπραγματεύεται το Πακιστάν

Η πακιστανική αντιπροσωπεία αποτελείται από τον Διοικητή της Κρατικής Τράπεζας του Πακιστάν, τον Υπουργό Οικονομικών, τον Πρόσθετο Γραμματέα και άλλα άτομα.

Αντιπροσωπεία από το Πακιστάν, με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών Muhammad Aurangzeb, έφτασε στην Ουάσιγκτον, DC, για να λάβει μέρος στις εαρινές συνεδριάσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ανέφερε η ARY News τη Δευτέρα.

Η πακιστανική αντιπροσωπεία αποτελείται από τον Διοικητή της Κρατικής Τράπεζας του Πακιστάν, τον Υπουργό Οικονομικών, τον Πρόσθετο Γραμματέα και άλλα άτομα.

Τον υπουργό Οικονομικών υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο ο πρεσβευτής του Πακιστάν στις Ηνωμένες Πολιτείες, Μασούντ Καν και το προσωπικό της πρεσβείας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις ΗΠΑ, ο Υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί με στελέχη του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Επικαλούμενη πηγές, το ARY News ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Πακιστάν και του ΔΝΤ έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πηγές, το Ισλαμαμπάντ θα ζητήσει από το ΔΝΤ νέο πρόγραμμα δανείου.

Τον περασμένο μήνα, το Πακιστάν και το ΔΝΤ κατέληξαν σε συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού για την τρίτη και τελευταία αναθεώρηση της συμφωνίας αναμονής ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Εάν το διοικητικό συμβούλιο του παγκόσμιου δανειστή εγκρίνει αυτή τη συμφωνία, το Πακιστάν θα λάβει περίπου 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Αν και δεν έχει καθοριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία, το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ αναμένεται να αξιολογήσει την υπόθεση στα τέλη Απριλίου.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube