Κάθε ενέργεια των Ηνωμένων Πολιτειών για κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων που έχουν παγώσει θα είναι παράνομη, θα θέσει επικίνδυνο προηγούμενο και θα αμφισβητηθεί σε δικαστήριο, δήλωσε το Κρεμλίνο, υποσχόμενο ότι θα προβεί σε αντίποινα.

«Πρόκειται για κατάρρευση όλων των θεμελίων του οικονομικού συστήματος», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το Reuters, ενώ πρόσθεσε: «Πρόκειται για καταπάτηση τόσο των κρατικών εκμεταλλεύσεων όσο και της ιδιωτικής περιουσίας. Αυτές είναι παράνομες πράξεις».

Στο τραπέζι χρηματοδότηση της Ουκρανίας από ρωσικά περιουσιακά στοιχεία

Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων υιοθέτησε το Σάββατο δέσμη νομοθετικών μέτρων ύψους 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την παροχή βοήθειας για την ασφάλεια στην Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν, στην οποία περιλαμβάνεται μέτρο για την πιθανή μεταβίβαση κατασχεμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στην Ουκρανία.

Στο μεταξύ η Ομάδα των Επτά (G7) μεγάλων δυνάμεων συζητά την πιθανότητα χρήσης περίπου 300 δισεκατομμυρίων ρωσικών κρατικών περιουσιακών στοιχείων, που έχουν παγώσει στη Δύση, για να συμβάλουν στη χρηματοδότηση της στήριξης προς την Ουκρανία.

Ναυτεμπορική