REAL TIME |

Weather Icon
Αθλητικά , Τουρκία 19 Απριλίου 2024

Μεγάλη πρόκριση Ολυμπιακού μέσα στην Κωνσταντινούπολη! Ο Τζολάκης στα πέναλτι έστειλε τους Πειραιώτες στους “4” του Conference League

Μεγάλη πρόκριση Ολυμπιακού μέσα στην Κωνσταντινούπολη! Ο Τζολάκης στα πέναλτι έστειλε τους Πειραιώτες στους “4” του Conference League

Τεράστια πρόκριση των Πειραιωτών μέσα στην Τουρκία, με ανεπανάληπτη εμφάνιση του Τζολάκη.

Ναι ρε Ολυμπιακέ! Τεράστιος Τζολάκης, έπιασε 3 (ολογράφως τρία) πέναλτι με τη Φενέρ και έστειλε την ελληνική ομάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Πώς ξεκίνησαν οι ομάδες

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποφάσισε να παρατάξει μια άκρως επιθετική ενδεκάδα στον αγώνα, παρά το 3-2 του πρώτου ματς της σειράς. Κάτω από την εστία των Πειραιωτών ξεκίνησε και πάλι ο Κωνσταντής Τζολάκης, ενώ τετράδα στην άμυνα ήταν οι Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο και Ορτέγκα. Στη μεσαία γραμμή άρχισαν οι Τσικίνιο και Έσε, με τριάδα μπροστά τους Φορτούνη, Γιόβετιτς και Ποντένσε, ενώ ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί μπήκε ως βασικός.

Από την άλλη πλευρά, οι Τούρκοι κατέβασαν όλα τους τα… όπλα με στόχο την πρόκριση. Η ενδεκάδα της Φενέρμπαχτσε ήταν η εξής: Λιβάκοβιτς, Οσαγί-Σάμουελ, Τζικού, Μπεκάο, Καντιόγλου, Σιμάνσκι, Γιούκσεκ, Φρεντ, Καχβετσί, Τάντιτς, Τζέκο.

Σόκαρε τον Ολυμπιακό η Φενέρ στην αρχή του ματς!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε αποφασιστικά τον αγώνα και ήθελε να σπάσει από νωρίς τον “τσαμπουκά” των Τούρκων στην αναμέτρηση και ο Τσικίνιο έγινε επικίνδυνος όταν στο 3ο λεπτό δοκίμασε τα πόδια του με σουτ εκτός περιοχής. Η Φενέρ έριξε την πρώτη προειδοποίηση στο 9′, με τον Σιμάνσκι να εκτελεί φάουλ όμως να μη βρίσκει εστία. Αυτό που δεν κατάφερε ο Πολωνός, το μπόρεσε ο Καχβετσί στο 11ο λεπτό του αγώνα και έγραψε το 1-0 για τους γηπεδούχους. Ο Τάντιτς από τα αριστερά έφερε την μπάλα στον άξονα με τον Σιμάνσκι να τροφοδοτεί στα δεξιά τον αφύλακτο Καχβέτσι, ο οποίος δε λάθεψε με το δυνατό σουτ του και σκόραρε.

Η Φενέρ ήθελε να πάρει και σκορ πρόκρισης στο 13′, όμως η προσπάθεια του Φρεντ ήταν απελπιστικά άστοχη. Οι Τούρκοι έπαιζαν πολύ δυνατά, αν και όχι αντιαθλητικά, με τον Ποντένσε να βρίσκεται στο έδαφος δις για χτυπήματα στο πρόσωπο. Ο Μεντιλίμπαρ ήταν έξαλλος με τους ποδοσφαιριστές του, μιας και η ομάδα του ήταν ασύνδετη. Στο 36′ ο Ορτέγκα δέχθηκε κίτρινη κάρτα για φάουλ στον ασύλληπτο Καχβετσί και στο τέλος του πρώτου μέρους λίγο έλειψε ο Έσε να… γίνει Ρέτσος και να κάνει ένα ανόητο πέναλτι. Ευτυχώς, διαιτητής και VAR συμφώνησαν πως δεν υπάρχει παράβαση και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ του αγώνα στο 1-0 και το συνολικό στο 3-3.

Και τελικά παράταση!

Με την εκκίνηση του δεύτερου ημιχρόνου, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πέρασε τον Βιθέντε Ιμπόρα αντί του Γιόβετιτς ώστε να “οχυρωθεί” το ερυθρόλευκο κέντρο. Η Φενέρ έψαχνε ακόμη ένα τέρμα, με τον Kαντιόγλου να πατέι στην περιοχή στο 50′ με ωραία ενέργεια,αλλά το σουτ του σταμάτησε στα σώματα. Ο Ολυμπιακός από τη δική του πλευρά, απείλησε στο 56′ με κεφαλιά του Κάρμο από το πρώτο κόρνερ της ελληνικής ομάδας και με μακρινή προσπάθεια του Ροντινέι ένα λεπτό αργότερα. Στο 60ο λεπτό οι Ποντένσε και Τζολάκης πήραν κίτρινη κάρτα. Στο 62′ ο Σιμάνσκι δεν μπόρεσε να εκτελέσει σωστά και έμεινε το 1-0 στο ματς και αμέσως μετά ο Καντιόγλου απείλησε με σέντρα – σουτ.

Στο 64′ ο Ποντένσε βγήκε και τη θέση του πήρε ο Γιώργος Μασούρας, ο οποίος είχε δημιουργήσει… εφιάλτες στη Φενέρ το 2021! Στο 73′ η τουρκική ομάδα απείλησε με κεφαλιά του Τζικού η οποία δε βρήκε στόχο, ενώ στην επόμενη φάση ο Μπατσουαγί πέρασε στο γήπεδο αντί του Έντιν Τζέκο. Στο 80′ ο Μασούρας βγήκε τετ-α-τετ στην αντεπίθεση, μα ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε το σουτ του Έλληνα εξτρέμ αποσοβώντας το 1-1 του Ολυμπιακού. Στο 86ο λεπτό ήταν η σειρά των γηπεδούχων να γίνουν επικίνδυνοι, με τον Σιμάνσκι να αστοχεί μετά από τελική εντός περιοχής. Το σκορ δεν άλλαξε και οι δύο ομάδες πήγαν στην παράταση.

Ραντεβού στα πέναλτι για Φενέρ – Ολυμπιακό!

Στην παράταση η Φενέρμπαχτσε ήταν φανερά εξουθενωμένη, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει το ρυθμό του παιχνιδιού και οι Πειραιώτες κυκλοφορούσαν την μπάλα. Οι Τούρκοι αναγκάστηκαν να κάνουν αλλαγή στο 100ο λεπτό, όταν ο Μπεκάο αντικαταστάθηκε από τον Σογιουντσού. Στο 103′ η ελληνική ομάδα έφτασε μια ανάσα από το 1-1, όμως η κεφαλιά του Ιμπόρα βρήκε το δοκάρι και σε δεύτερο χρόνο η προσπάθεια του Κάρμο κόπηκε πάνω στη γραμμή από τον Τζικού!

Στο δεύτερο μέρος της παράτασης ο Μεντιλίμπαρ “επιστράτευσε” τους Όρτα και Ελ Αραμπί αντί των Τσικίνιο και Φορτούνη σε μια προσπάθεια να τονώσει την ομάδα του στα εναπομείναντα λεπτά. Στο 114′ ο Τάντιτς άγγιξε το 2-0 για την Φενέρ με σουτ από την περιοχή, όμως ο Τζολάκης είδε την μπάλα να περνάει από δίπλα του! Ο Ελ Κααμπί τραυματίστηκε, έπεσε στο έδαφος και φάνηκε να ταλαιπωρείται αλλά δεν αντικαταστάθηκε από τον Ζοάο Καρβάλιο. Ο Μπονούτσι πήρε τη θέση του Ισμαΐλ Γιούκσεκ, ο Ντόη αποβλήθηκε στο 120+3′ λόγω φάουλ και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι! 

Τζολάκη, ήσουν τρέλα και έστειλες τον Ολυμπιακό στα αστέρια!

Ο Ελ Κααμπί έγραψε το 0-1, ο Τζολάκης απέκρουσε το πέναλτι του Τάντιτς, ο Ελ Αραμπί αστόχησε μπροστά στον Λιβάκοβιτς, ο Μπατσουαγί ισοφάρισε σε 1-1, ο Όρτα έκανε το 1-2, ο Τζολάκης έβγαλε το πέναλτι του Ουντέρ, ο Μασούρας σημείωσε το 1-3, ο Τζικού μείωσε σε 2-3, ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε το πέναλτι του Ροντινέι και ο Τζολάκης απέκρουσε το τελευταίο πέναλτι του Μπονούτσι!

Φενέρμπαχτσε: Λιβάκοβιτς, Οσαγί-Σάμουελ, Τζικού (120′ Μπονούτσι), Μπεκάο (100′ Σογιουντσού), Καντιόγλου, Σ. Σιμάνσκι, Γιούκσεκ, Φρεντ (86′ Ζάιτς), Καχβετσί (86′ Ουντέρ), Τάντιτς, Τζέκο (74′ Μπατσουαγί).

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα (90′ Ρίτσαρντς), Τσικίνιο (108′ Όρτα), Έσε, Γιόβετιτς (46′ Ιμπόρα), Φορτούνης (109′ Ελ Αραμπί), Ποντένσε (64′ Μασούρας), Ελ Κααμπί.

ΠΗΓΗ: Sportdog.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube