REAL TIME |

Weather Icon
Ρωσία 2 Απριλίου 2024

Μακελειό στη Μόσχα: Προφυλακίστηκε ο 10ος ύποπτος για την επίθεση

Μακελειό στη Μόσχα: Προφυλακίστηκε ο 10ος ύποπτος για την επίθεση

(Russian Emergencies Ministry/REUTERS)

Μέχρι τις 22 Μαΐου, εν αναμονή της δίκης

Δικαστήριο της Μόσχας αποφάσισε την προφυλάκιση του 10ου υπόπτου για την πολύνεκρη επίθεση σε αίθουσα συναυλιών (Crocus City Hall) στις 22 Μαρτίου.

Ο ύποπτος θα φυλακιστεί μέχρι τις 22 Μαΐου, εν αναμονή της δίκης.

Το δικαστήριο ανέφερε ότι στον Γιουσούφ Ζοντά Γιακουμπγιονί Νταφλατκόν, με καταγωγή από το Τατζικιστάν, ασκήθηκαν κατηγορίες βάσει της ρωσικής νομοθεσίας περί τρομοκρατίας.

Η FSB κατηγορεί δυτικές μυστικές υπηρεσίες

Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ρωσίας (FSB) Αλεξάντερ Μπόρτνικοφ κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ουκρανία ότι έπαιξαν ρόλο στην τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall.

Ο Μπόρτνικοφ παραδέχτηκε μεν ότι οι δράστες ήταν «ακραίοι ισλαμιστές» και επίσης ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν προειδοποιήσει «γενικά» τους Ρώσους συναδέλφους τους για τον κίνδυνο επιθέσεων.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της FSB ισχυρίστηκε ότι «δυτικές μυστικές υπηρεσίες βοήθησαν τους επιτιθέμενους, ενώ οι ουκρανικές είχαν άμεσο ρόλο».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube