REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ 9 Απριλίου 2024

Λευκός Οίκος: Αυξήθηκε η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα – Αναμένεται απάντηση της Χαμάς για πρόταση απελευθέρωσης ομήρων

Λευκός Οίκος: Αυξήθηκε η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα – Αναμένεται απάντηση της Χαμάς για πρόταση απελευθέρωσης ομήρων

Reuters

Ο Λευκός Οίκος θα συνεχίσει να πιέζει το Ισραήλ να επιτρέψει την προώθηση περισσότερων προμηθειών ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους κατοίκους της Γάζας

Η Χαμάς εξετάζει μια πρόταση για απελευθέρωση των ομήρων που κρατάει στη Γάζα, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο. Μάλιστα ο διευθυντής της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς, βρέθηκε στο Κάιρο το Σαββατοκύριακο για «ένα σοβαρής σημασίας γύρο» διαπραγματεύσεων.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι ανέφερε ότι οι ΗΠΑ λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τις συζητήσεις και ελπίζουν να εξασφαλίσουν μια συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρων το συντομότερο δυνατό, καθώς αυτή θα οδηγούσε επίσης σε κατάπαυση του πυρός διάρκειας περίπου έξι εβδομάδων.

Περισσότερα από 300 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα την Κυριακή
Ο Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε επίσης ότι περισσότερα από 300 φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια εισήλθαν στη Γάζα χθες Κυριακή, αλλά ο Λευκός Οίκος θα συνεχίσει να πιέζει το Ισραήλ να επιτρέψει την προώθηση περισσότερων προμηθειών ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους κατοίκους του παλαιστινιακού θύλακα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube