Weather Icon
Ευρωπαϊκή Ένωση , ΗΠΑ , Ρωσία 22 Απριλίου 2024

Λαβρόφ: Κατηγορεί τη Δύση πως ρισκάρει με μία σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων

Λαβρόφ: Κατηγορεί τη Δύση πως ρισκάρει με μία σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων

“Οι Δυτικοί ακροβατούν επικίνδυνα”

Ο Λαβρόφ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ έχουν εμμονή με την ιδέα να προκαλέσουν «στρατηγική ήττα» στη Ρωσία με το ρίσκο μια τέτοια αντιπαράθεση να οδηγήσει σε αυξημένο επίπεδο πυρηνικού κινδύνου.

«Οι Δυτικοί ακροβατούν επικίνδυνα στο χείλος μιας άμεσης στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων, η οποία είναι γεμάτη με καταστροφικές συνέπειες», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους λένε ότι βοηθούν την Ουκρανία να υπερασπιστεί τον εαυτό της από τη ρωσική επιθετικότητα και ότι η Ρωσία είναι αυτή που επιδεινώνει τις εντάσεις Ανατολής-Δύσης, μεταξύ άλλων με την έκδοση επανειλημμένων προειδοποιήσεων για τον κίνδυνο πυρηνικής σύγκρουσης.

«Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι είναι η “τρόικα” των δυτικών πυρηνικών κρατών που είναι μεταξύ των βασικών χορηγών του εγκληματικού καθεστώτος του Κιέβου και είναι οι κύριοι εμπνευστές διαφόρων προκλητικών βημάτων. Βλέπουμε σοβαρούς στρατηγικούς κινδύνους σε αυτό, που οδηγούν σε αύξηση του επιπέδου του πυρηνικού κινδύνου», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Οι τρεις δυτικές χώρες που διαθέτουν πυρηνικά όπλα είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Γαλλία.

Πηγή: Reuters, liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube