Weather Icon
Ιράν , Ισραήλ 15 Απριλίου 2024

Κίνδυνος εξάπλωσης μιας πιθανής σύγκρουσης Ισραήλ-Ιράν

Κίνδυνος εξάπλωσης μιας πιθανής σύγκρουσης Ισραήλ-Ιράν

Εάν το Ισραήλ απαντήσει με πλήγματα σε ιρανικό έδαφος, η κατάσταση θα μπορούσε γρήγορα να εκτραχυνθεί.

Αναλυτής του Ιράν λέει ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να υποθέσουμε ότι η κρίση Ιράν – Ισραήλ έχει τελειώσει και ότι η απειλή μιας περιφερειακής πυρκαγιάς παραμένει παρά την απουσία απάντησης στα ιρανικά πλήγματα.

«Είναι πολύ νωρίς, ωστόσο, για ανακούφιση: και τα δύο κράτη εξακολουθούν να κραδαίνουν τα σπαθιά τους και το Ισραήλ μπορεί να απαντήσει στις επιθέσεις του Ιράν με περισσότερα πλήγματα. Τα δύο κράτη θα μπορούσαν να συνεχίσουν να ανταλλάσσουν κλιμακούμενα χτυπήματα που θα οδηγούσαν σε έναν επεκτεινόμενο πόλεμο που θα συμπαρέσυρε τις Ηνωμένες Πολιτείες και θα περιέκλειε ολόκληρη την περιοχή», γράφει στο Foreign Affairs, ο Αλί Βαέζ, διευθυντής του Iran Project στο International Crisis Group.

«Εάν το Ισραήλ απαντήσει με πλήγματα σε ιρανικό έδαφος, η κατάσταση θα μπορούσε γρήγορα να εκτραχυνθεί. Τα δύο κράτη μπορεί να βρεθούν σε διαρκείς, άμεσες εχθροπραξίες που θα έχουν ως αποτέλεσμα μεγάλες απώλειες και θα αποσταθεροποιήσουν περαιτέρω μια ήδη επικίνδυνη περιοχή. Μια τέτοια σύγκρουση θα μπορούσε να εξαπλωθεί γρήγορα», τονίζει.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube