Μιλώντας στην τελετή μνήμης των μαρτύρων της επίθεσης στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό, ο κορυφαίος στρατιωτικός σύμβουλος του ηγέτη της Ισλαμικής Επανάστασης Αγιατολάχ Σεγιέντ Αλί Χαμενεΐ δήλωσε ότι «το αίμα αυτών των μαρτύρων θα επιφέρει θεμελιώδεις αλλαγές στις στρατηγικές της περιοχής».

Πρόσθεσε επίσης ότι «ο Άξονας της Αντίστασης θα καθορίσει την τύχη αυτής της περιοχής υπό την ηγεσία του Ιράν. Σήμερα, όλα τα εγκλήματα που συμβαίνουν στην περιοχή είναι αποτέλεσμα της υποστήριξης των ΗΠΑ και της προδοτικής σιωπής ορισμένων αραβικών χωρών«, σημείωσε ο Σαφάβι.

Αναφερόμενος στις πορείες υπέρ της Παλαιστίνης που έχουν πραγματοποιηθεί σε περισσότερες από 90 χώρες του κόσμου, τόνισε ότι «η Χαμάς είναι μια ιδέα και ένα ιδανικό που δεν μπορεί να καταστραφεί». Λέγοντας ότι «καμία από τις πρεσβείες του σιωνιστικού καθεστώτος δεν είναι πλέον ασφαλής», ο Σαφάβι υπενθύμισε ότι «μέχρι στιγμής 27 πρεσβείες του καθεστώτος έχουν κλείσει, μεταξύ άλλων στην Αίγυπτο, την Ιορδανία, το Μπαχρέιν και την Τουρκία, γεγονός που σημαίνει ότι η αντιμετώπιση αυτού του βάναυσου καθεστώτος είναι νόμιμο και θεμιτό δικαίωμα».

Ο στρατηγός δήλωσε ότι «το Ιράν ανακοίνωσε επίσημα τη θέση του σχετικά με την επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό», τονίζοντας ότι «ο ηγέτης της Ισλαμικής Επανάστασης έχει υποσχεθεί μια ισχυρή απάντηση». Πρόσθεσε ότι «η ανακοίνωση των θέσεων του Ιράν και του Άξονα της Αντίστασης σχετικά με την επίθεση προκάλεσε τρόμο και φόβο στους Σιωνιστές».

Το ζήτημα είναι αν το Ιράν όντως σκοπεύει να επιτεθεί σε Ισραηλινή πρεσβεία τρίτης χώρας – μια υψηλού ρίσκου κίνηση – ή αν θέλει το Ισραήλ να σπαταλήσει ενέργεια, πόρους και προσωπικό προφυλάσσοντας τις πρεσβείες του, για να δεχθεί επίθεση σε άλλο σημείο.

in.gr