REAL TIME |

Weather Icon
Εθνική Άμυνα , Ινδία 8 Απριλίου 2024

Η Αθήνα θα συζητήσει για τους ινδικούς Brahmos;

Η Αθήνα θα συζητήσει για τους ινδικούς Brahmos;

”Οι αμυντικές εξαγωγές της Ινδίας αυξάνονται συνεχώς. Η ζήτηση για τον ινδικό υπερηχητικό πύραυλο κρουζ BrahMos αυξάνεται σε διάφορα μέρη του κόσμου. Οι Φιλιππίνες είχαν ολοκληρώσει τη συμφωνία με την Ινδία για αυτό εδώ και πολύ καιρό, ενώ οι χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής έχουν επίσης δείξει ενδιαφέρον για αυτόν τον πύραυλο. Τώρα μεταξύ αυτών των χωρών, ένα όνομα είναι η Ελλάδα, η οποία θέλει να πάρει αυτόν τον πύραυλο για να αντιμετωπίσει την εχθρική της Τουρκία.

 

Ο Αρχηγός του Στρατού της Ελλάδας, στρατηγός Δημήτρης Χούπης, έχει προγραμματιστεί να επισκεφθεί την Ινδία την επόμενη εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Ελλάδα αναμένεται να συζητήσει με την Ινδία για τον πύραυλο BrahMos.

Κατά την επίσκεψη του Αρχηγού του Ελληνικού Στρατού στην Ινδία, οι δύο χώρες θα υπογράψουν πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας που περιλαμβάνει ασκήσεις και κοινές δραστηριότητες με προσωπικό των τριών κλάδων του Στρατού Ξηράς, του Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και των Ειδικών Δυνάμεων. Τις επόμενες ημέρες θα τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη θα ταξιδέψουν για πρώτη φορά στη Νότια Ασία για να συμμετάσχουν στη στρατιωτική άσκηση «Tarang Shakti». Όπως η Ινδία, έτσι και η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία διαθέτει μαχητικά αεροσκάφη Rafale.

Αποκλειστικό-Ινδικό βίντεο δείχνει Brahmos να εκτοξεύεται από την Ελλάδα & να καταστρέφει τουρκικό πολεμικό πλοίο!-Ξεκάθαρο μήνυμα σε Άγκυρα

Η Ελλάδα προετοιμάζεται κατά της Τουρκίας

Η Ελλάδα και η Ινδία επιδιώκουν να συνάψουν αμυντική βιομηχανική συνεργασία. Κατά την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Ινδία τον Φεβρουάριο, οι δύο χώρες εξέφρασαν την πρόθεσή τους να αυξήσουν την αμυντική συνεργασία. Οι εντάσεις της Ελλάδας με την Άγκυρα έχουν αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια λόγω των επιθετικών πολιτικών του Τούρκου προέδρου Ερντογάν. Οι Έλληνες εμπειρογνώμονες στον τομέα της άμυνας είναι της γνώμης ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο εισαγωγής πυραύλων BrahMos από την Ινδία για να αντιμετωπίσει την Τουρκία στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Κατά την επίσκεψη του Αρχηγού του Ελληνικού Στρατού, ειδικοί αναμένουν την έναρξη των συνομιλιών μεταξύ των δύο χωρών για πυραύλους.

Για πρώτη φορά, μια στρατιωτική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών

Η επίσκεψη του στρατηγού Δημήτρη Χούπη στην Ινδία αντιμετωπίζεται από πολύ σημαντική οπτική στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Χούπης επισκέπτεται την Ινδία με μια ευημερούσα αμυντική ατζέντα. Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι δύο χώρες θα υπογράψουν πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία. Όσον αφορά την επικείμενη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας, αναφέρεται στην έκθεση ότι οι εργαζόμενοι και των δύο χωρών ετοιμάζουν ήδη ένα εντατικό πρόγραμμα κοινής εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο αυτό, Έλληνες στρατιώτες θα έρθουν στην Ινδία και Ινδοί στρατιώτες θα συμμετάσχουν σε δραστηριότητες στην Ελλάδα.”

ΠΗΓΗ: Directus.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube