REAL TIME |

Weather Icon
Video , Γιώργος Φίλης , Ιράν , Ισραήλ 19 Απριλίου 2024

Γιώργος Φίλης: Το χειρότερο σενάριο!

Γιώργος Φίλης: Το χειρότερο σενάριο!

Γιώργος Φίλης: Κατέρρευσε η αποτροπή του Ισραήλ! Είχαμε κανονική πολεμική επιχείρηση. Λέει πάρα πολλά, ότι εξαπολύθηκε επίθεση με drones και πυραύλους, οι οποίοι έφτασαν στους στόχους τους και η Δύση δεν μπορούσε να ανατρέψει την πορεία τους. Το Ισραήλ θα απαντήσει άμεσα σε στόχο μέσα στο Ιράν, είτε αυτό είναι κυβερνοεπίθεση είτε αεροπορική επιδρομή, κάτι που θα σημαίνει συμμετοχή των ΗΠΑ.

Αναφορικά με την αγωνία που κορυφώνεται στη Μέση Ανατολή, αναμένοντας την αντίδραση του Ισραήλ στην πυραυλική επίθεση του Ιράν, ο κ.Φίλης εκτιμά ότι το Στρατηγικό διακύβευμα πλέον είναι ότι σοβαρότερο έχει υπάρξει μέχρι σήμερα, οπότε ας είμαστε προετοιμασμένοι για δυσάρεστες εξελίξεις. Και τα πυρηνικά όπλα είναι στο τραπέζι της διεθνούς συζήτησης. Το Ισραήλ είναι πυρηνική δύναμη και μια πυρηνική σύγκρουση στη Μέση Ανατολή δεν πρέπει να αποκλείεται, αν η κυβέρνηση Νετανιάχου εξαπολύσει μαζικά αντίποινα. Πολύπλοκη η κατάσταση για όλες τις χώρες, μικρές και μεγάλες, με τρείς πολέμους σε εξέλιξη και μια γεωπολιτική αναταραχή άνευ προηγουμένου.

Πολύ καυστικός ο καθηγητής Γεωπολιτικής Γιώργος Φίλης με την απόφαση της Κυβέρνησης να καταλήξει στην επιλογή Μπελέρη για τις ευρωεκλογές, αφού δεν κατάφερε να τον αποφυλακίσει και να επιβάλλει τη θέλησή της στην Αλβανία, διά της ισχύος της. Όπως επισημαίνει, εάν δεν τα κατάφερε η Ελλάδα στην περίπτωση της Αλβανίας, πως θα αντιμετωπίσουμε την Τουρκία, στις επεκτατικές της βλέψεις, για τις οποίες δεν κρατά, ούτε τα προσχήματα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube